avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale satutul imobilului dupa radierea de catre RC a srl cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

satutul imobilului dupa radierea de catre RC a srl cu asociat unic in 2002 pe l 341

RC a radiat societatile care nu au completat capitalul social in intervalul cerut de lege.
tinand cont ca e vorba de srl cu asociat unic la acea data nu se cerea lichidare si patrimoniul trecea la asociatul unic prin efectul legii in momentul radierii.

avand in vedere ca a trecut atata timp cum se poate trece concret pe pers. fizica??
am inteles ca RC nu se refera in mod expres la patrimoniu in momentul radierii.
se poate aplica punctul din lege ref la proprietati nerevendicate chiar dk legea spune ca patrimoniul trece a in posesia asociatului unic in momentul radierii prin efectul legii?

poate cineva sa faca opozitie neavand datorii?
stiu ca dreptul de proprietate nu e prescriptibil.
Cel mai recent răspuns: cascatu , utilizator 19:19, 21 Iulie 2011
Poate va lamuriti la acest link: [ link extern ] /
Este vorba de fapt de Legea nr. Legea 314 din 18 iunie 2001 pentru reglementarea situatiei unor societati comerciale. Articolele care va intereseaza sunt:
Art. 1. - Societatile comerciale care in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi nu isi vor fi majorat capitalul social la nivelul minim stabilit de Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 33 din 29 ianuarie 1998, sunt dizolvate de drept si intra in lichidare pe aceasta data.
Art. 6. -
(1) Societatile cu raspundere limitata cu asociat unic, constituite cu incalcarea dispozitiilor art. 14 din Legea nr. 31/1990, republicata, sunt dizolvate de drept si se radiaza, din oficiu, din registrul comertului, in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
(2) Asociatul unic al societatilor comerciale prevazute la alin. (1) raspunde nelimitat si solidar pentru obligatiile sociale ale societatii comerciale dizolvate de drept.
(3) Dispozitiile art. 2, art. 3 alin. (1) si (2) si ale art. 4 se aplica in mod corespunzator.
Art. 7. - In cazul in care bunurile imobile si mobile din patrimoniul societatilor comerciale prevazute la art. 1 si 6 nu au intrat in proprietatea altor persoane pana la data dizolvarii de drept ori in cadrul procedurii lichidarii, sunt aplicabile, dupa data radierii societatilor comerciale, dispozitiile art. 477 din Codul civil.
Aceste situatii nu se solutioneaza unitar, sfatul meu este sa angajati un avocat pentru a va ajuta in demersul dvs.

Dispoziţiile art. 231 din Legea nr. 31/1990 care reglementează transmiterea universală a patrimoniului societăţii cu răspundere limitată cu asociat unic către asociatul unic, fără lichidare, operează în cazul dizolvării de drept a societăţii reglementată de Legea nr. 314/2001 pentru reglementarea situaţiei unor societăţi comerciale. În acest caz, potrivit art. 6 din Legea nr. 314/2001, asociatul unic răspunde nelimitat şi solidar pentru obligaţiile societăţii dizolvate.
de aici ar rezulta ca unui srl cu asociat unic ii revin atat activul cat si pasivul .revenidu'i activul pe art 6 nu mai ramane nimic pt aplicarea art 7!
pana in 2006 n'a abrogat nimeni principiul transmiterii universale a patrimoniului la srl cu asociat unic -nici legea 314 nu mentioneaza expres acest lucru

nu stiu daca interpretez corect analiza d'lui m scheaua dar de aici reiese ca ser lului cu asociat unic ,dupa plata datoriilor ,daca are,ii revine patrimoniul de drept,si pe legea 314/2001.
desi legea asta e cam eliptica daca inteleg eu bine,
totusi pana in 2006 n'a abrogat nimeni principiul
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
cascatu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Firma radiata -art.5(3) din l314/2001 - cu proprietati imobile dariux dariux Buna seara, Am avut o firma la care am fost asociat, in 2002 firma a fost radiata (art.5(3) din L314/2001 ) -dar prin anul 1998 am cumparat un teren, ... (vezi toată discuția)
Lichidare legea 359 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o firma (cu asociat unic) care a cumparat un auto si un apartrament pe numele ei a fost dizolvata cf ... (vezi toată discuția)