avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare legea 359
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare legea 359

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o firma (cu asociat unic) care a cumparat un auto si un apartrament pe numele ei a fost dizolvata cf legii 359/2004 pe data de 19 august 2005.
Ce trebuie sa fac pentru a transfera bunurile enuntate pe numele meu, si care ar fi etapele?
Va multumesc anticipat!
În conformitatea cu prevederile art. 236 alin. 1 din Legea nr. 31/1990 (republicată în M.Of. nr. 1066/17.11.2004), "Dizolvarea unei societăţi cu răspundere limitată cu asociat unic atrage transmiterea universală a patrimoniului societăţii către asociatul unic, fără lichidare".
Aceasta înseamnă că la momentul rămânerii irevocabile a hotărârii de dizolvare, întregul patrimoniu al fostei societăţi comerciale cu răspundere limitată cu asociat unic (atât drepturi cât şi obligaţii) trec asupra persoanei care a avut calitatea de asociat unic.
Pe baza hotărârii de dizolvare a societăţii comerciale cu răspundere limitată cu asociat unic, certificată de către tribunal că este irevocabilă, se pot efectua înregistrările corespunzătoare în cartea funciară şi la administraţia finanţelor publice locale (pentru imobil), precum şi la serviciul de înmatriculări autovehicule şi la administraţia finanţelor publice locale (pentru autoturism).
Nu trebuie pierdut din vedere că fostul asociat unic poate fi urmărit pentru toate datoriile societăţii comerciale (dacă există astfel de datorii) şi răspunde nu numai cu bunurile pe care le-a preluat în urma dizolvării societăţii comerciale, ci cu toate bunurile din patrimoniul său.
devine irevocabila hotarararea dupa 15 zile de la publicarea a sediul ORC?
dupa acest moment trebuie sa umblu la adm fiscale si sa obtin documente prin care se mentioneaza ca nu am datorii.
Cu aceste doc merg la Re Com si solicit radierea.
Este adevarat?
Multumesc foarte mult pt informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Datorii catre stat, srl cu asociat unic Isarcon Isarcon Buna ziua, Am un SRL unde sunt asociat unic. Am ceva datorii la stat care provind din amende pt nedepunere de declaratii, in ultima perioada. Firma ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl asociat unic tata1234 tata1234 Buna! As dori un sfat, am un SRL asociat unic, nu prea a avut activitate, un apartament este cumparat pe acel SRL. As vrea sa scap de aceasta firma, imobilul ... (vezi toată discuția)