avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate ANTON CONSUELA

Activitate ANTON CONSUELA

Societate inregistrata in Romania ,platitoare de TVA ,presteaza lucrari de montare gresie , faianta si siverse reparatii pentru persaona fizica din ITALIA ,dar si pentru persoane juridice inregistrate in scopuri de TVA in ITALIA .
INTREBARE
Ce obligatii declarative are in Romania?Cum se factureaza dpdv TVA pers.fizice si pers juridice ?Este obligat sa se inregistreaza ca platitor de TVA in ITALIApentru serviciile prestate ?Daca da,se poate inregistra on-line?
Cum se factureaza lucrarile de pardosire bun imobil in ITALIA,cu TVA sau fara in situatia in care firma beneficiara din ITALIA este neplatitoare de TVA?
Cum se inregistraza in decontul de TVA achizitia de servicii de la o firma neplatitoare de TVA din Bulgaria? Firma din Romania este platitoare de TVA.
Se inregistreaza in contabilitate reevaluarea cladirii odata cu obligativitatea depunerii acesteia la administratia locala?
in declaratia unica 2018 ,sunt venituri din chirii sub 5 contracte ,iar repartizarea venitului s-a facut doar la unul din soti cu declaratie notariala a celuilat.
Pentru anul 2019 ,sotii doresc impartirea veniturilor(50-50).
Inteabarea este daca mai este necesar sa mearga la notar pentru o noua declaratie sau sa faca una intre ei,scanata si atasata la declaratie ?
Buna ziua,
Am intarziat cu o luna inregistrarea prelungirii contractului de inchiriere la ONRC ,ce trebuie facut ,ce acte se depun? Firma care ne-a inchiriat a venit tarziu cu contractul.
Buna ziua,

Sunt firma de constructii metalice cu codul CAEN 4399. Export marfuri structuri metalice pe care le execut eu dar si marfuri executate de subanteprenori.

Eu facturez catre subanteprenorul meu taxele vamale aferente containerelor livrate de el.

Intrebarea mea este: ce cont folosesc 704 venituri din servicii sau 708 alte venituri?

Multumesc