Buna ziua tuturor,sunt sofer profesionist pe camion de 40t,am o intrebare,pentru cei in cunostinta de cauza;mai exact,am avut o contrazicere cu patronul meu: Daca eu incep programul de lucru la ora 23 si conduc 9 ore/normal ca voi intra si in a doua zi,lucrez cu card tacho,dupa o pauza de 9 ore cat voi mai putea conduce? Eu am spus ca 2 ore sunt pe ziau respectiva,celelalte 7 intrand in ziua urmatoare;chiar daca fac pauza legala tot nu voi putea conduce mai mult de 2 ore deoarece depasesc 10 ore in 24 ore.El a sustinut contrariul,care are dreptate? Repet conduc cu card tahografic.Va multumesc
Sunt sofer de TIR,sau mai bine spus am fost.Iata ce mi s-a intamplat:Intr-o parcare in Franta am intalnit colegi de breasla romani cu care ne-am "omenit" putin mai mult.Dupa un timp unuia dintre ei,nu i-a mai placut de mutra mea si m-am trezit cu un pumn in figura,apoi trantit si iar lovit.Ceilalti colegi au sarit sa ne desparta,iar eu m-am baricadat in cabina.Atacatorul a inceput sa dea cu pumnii si picioarele in masina,iar eu(fiind bine afumat)am intrat in panica si am plecat cu masina catre alta parcare.Nu am mers prea mult fiind oprit de o patrula de jandarmi,care vazandu-ma cum arat(si batut,si beat)m-au condus la post,la etilotest iesind 0,96 la primul test,la al doilea 1,04.A doua zi in prezenta unui translator,am fost interogat iar dosarul meu a fost prezentat unui procuror care a decis o amenda de 1150 euro si retinerea permisului pentru a fi trimis catre autoritatile romane,apoi voi fi convocat la un tribunal din Franta pentru fapta mea(am deja citatia).La ce trebuie sa ma astept din partea aut.romane?Imi voi redobandi permisul?Daca fapta
comis pe teritoriul Frantei,mi se va deschide dosar in Romania? Pe atacator pot sa-l dau in judecata in Romania(am
fotografii cum aratam dupa altercatie si martori)? Multumesc!!!