avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan

O zi buna tuturor,

Sunt sofer de TIR,sau mai bine spus am fost.Iata ce mi s-a intamplat:Intr-o parcare in Franta am intalnit colegi de breasla romani cu care ne-am "omenit" putin mai mult.Dupa un timp unuia dintre ei,nu i-a mai placut de mutra mea si m-am trezit cu un pumn in figura,apoi trantit si iar lovit.Ceilalti colegi au sarit sa ne desparta,iar eu m-am baricadat in cabina.Atacatorul a inceput sa dea cu pumnii si picioarele in masina,iar eu(fiind bine afumat)am intrat in panica si am plecat cu masina catre alta parcare.Nu am mers prea mult fiind oprit de o patrula de jandarmi,care vazandu-ma cum arat(si batut,si beat)m-au condus la post,la etilotest iesind 0,96 la primul test,la al doilea 1,04.A doua zi in prezenta unui translator,am fost interogat iar dosarul meu a fost prezentat unui procuror care a decis o amenda de 1150 euro si retinerea permisului pentru a fi trimis catre autoritatile romane,apoi voi fi convocat la un tribunal din Franta pentru fapta mea(am deja citatia).La ce trebuie sa ma astept din partea aut.romane?Imi voi redobandi permisul?Daca fapta
comis pe teritoriul Frantei,mi se va deschide dosar in Romania? Pe atacator pot sa-l dau in judecata in Romania(am
fotografii cum aratam dupa altercatie si martori)? Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters64839 , utilizator 18:59, 20 Februarie 2009
Citatia este pentru un proces penal, sa inteleg, deci veti fi judecat in Franta pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. De asemenea, puteti fi judecat si in tara.
Incercati sa luati legatura cu un avocat si sa vedeti care este legea mai usoara in ceea ce priveste pedeapsa pentru aceasta infractiune (cea romana sau cea franceza?) si sa fiti condamnat la pedeapsa cea mai usoara, insa cu suspendare.
Daca veti fi gasit vinovat, vi se va anula permisul de catre autoritatile romane.
Bineinteles, ca puteti sa va intoarceti impotriva celuilalt sofer, fie pe cale civila pentru despagubiri (inclusiv plata unor daune morale deoarece din cauza lui ati pierdut si permisul si locul de munca), fie pe cale penala pentru infractiunea de loviri si alte violente, in cadrul caruia sa cereti la fel daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe trecerea de pietoni dumi32 dumi32 In cazul incare am fost acidentata usor pe trecerea de pietoni impreuna cu copilul si in urma investigatiilor politiei si smurd la fata locului, vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier iulianad2 iulianad2 Buna ziua, La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in ... (vezi toată discuția)
Scăderea notei la purtare din cauza unei probleme des întâlnita Biu2011 Biu2011 Bună ziua! Azi în ora de franceza o colega de a mea se juca cu jaluzelele de geam pt că ea stă lângă geam, jucânduse cu ea în continu a rupt-o, doamna ... (vezi toată discuția)