avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Scăderea notei la purtare din cauza unei probleme des ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Scăderea notei la purtare din cauza unei probleme des întâlnita

Bună ziua! Azi în ora de franceza o colega de a mea se juca cu jaluzelele de geam pt că ea stă lângă geam, jucânduse cu ea în continu a rupt-o, doamna nu a văzut ce face. În pauză în timp ce eu împreună cu prietenul meu cel mai bun stăteam de vorbă... dintr-o data vine un coleg în suflet la noi și spune : Haideți repede în clasă sunteti chemați de urgenta!! Mergem în clasă nu era nimic, gol! Coborăm jos și dăm de 3 profesori care sunt de serviciu sa supravegheze curte scoli. Îl chemă pe prietenul meu cel mai bun și îi spuse : dece ai rupt jaluzeaua? Era clar că colega care a rupt-o a dat vina pe altcineva, eu îi țineam apărarea și profesorii ne-au trimis în clasă și sa nu mai ieșim. Pauza se terminase, colegii veneau la ore și cănd intrase pe ușă colega minciuna eu + alți băieți care îl susțineau pe prietenul meu am început să o luăm la întrebări de ce minte și eu am luat-o de păr, doar am strâns-o (nu am tras-o) ea s-a enervat foarte tare și a rupt carte de engleza și începuse plângă tare... Venise doamna de engleza și a întrebat ce s-a întâmplat și cine a fost implicat... Pârăcioși de la mine din clasa m-au spus pe mine + încă 2 colegi și ne-a dus direct la director și doamna director a spus din prima ca ne *scade nota la purtate*. Întrebarea este : are voie să ne scadă nota la purtare pt așa ceva? Eu nu am făcut daune mari(dau cu pumnul&picioarele) doar am strâns-o de păr în timp ce o întrebam... Oare a fost doar o amenințare sau chiar îmi poate scade nota sau a fost o amenințare?! Îmi puteți povesti experientele voastre!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:12, 5 Noiembrie 2022
Bună ziua,

Da, vi se poate scădea nota la purtare. Ce descrii tu e o întâmplare cu un grup de băieți violenți verbal și fizic. ”Strânsul” de păr diferă de trasul de păr doar prin faptul că pe victimă nu o doare scalpul - e tot agresiune. Nu doar dacă dai cu pumnii & picioarele ești pasibil de pedeapsă. În Statul elevului scrie așa:

Art. 15. -
Elevilor le este interzis:
i) să aibă comportamente jignitoare, indecente, de intimidare, de discriminare şi să manifeste violenţă în limbaj şi în comportament faţă de colegi şi faţă de personalul unităţii de învăţământ;

Sper ca scăderea notei la purtare să fie însoțită și de consiliere, cineva trebuie să vă explice gravitatea comportamentului vostru atât din punct de vedere moral, cât și din punct de vedere legal. Din ce scrii e evident că nu ești conștient de asta.

Îmi puteți povesti experientele voastre!

:)
Eu n-am ce să-ți povestesc, n-am avut colegi agresivi.
Nu stiu ce varsta ai , dar , daca ar fi vorba de fata mea , azi ( daca nu ieri ) as fi la politie depunand o plangere impotriva ta . Asa vei afla - daca din educatia primita acasa nu ai aflat - ca NU ai voie nici macar sa atingi o persoana decat daca iti permite , nici macar sa o prinzi de mana . Ce sa mai vorbim de luatul de par ... Nu ti-ar strica deloc sa ai notat in cazierul tau o pedeapsa ( cauta pe google ce e cazierul ) , sa vezi cum o sa te “ ajute “ in toata viata ta asta ... Iar daca nu ai varsta sa raspunzi penal , vor da socoteala parintii tai . Si atunci , scaderea notei la purtare va fi cea mai mica grija a ta ... PS . Si nu e vorba de “ paraciosii “ din clasa , e normal sa iei atitudine cand o colega de-a ta e lovita . Desi esti atat de “ viteaz “ incat lovesti o fata , nu mai esti la fel de “ viteaz “ sa-ti asumi ceea ce ai facut si urmarile , nu-i asa ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2022
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare George Popescu George Popescu Buna ziua. Vreau sa aflu daca este legal si se poate ca un profesor sa faca referat de scaderea notei a 4 puncte doar ca am solicitat o nota iar doamna nu a ... (vezi toată discuția)
Nota purtare elev. paulionstoica paulionstoica Se poate scadea nota la purtare unui elev de clasa a-V-a, fara a se instiinta in scris parintii acestuia, inainte de a se trece direct la acest eveniment? (vezi toată discuția)