Buna ziua tuturor,sunt sofer profesionist pe camion de 40t,am o intrebare,pentru cei in cunostinta de cauza;mai exact,am avut o contrazicere cu patronul meu: Daca eu incep programul de lucru la ora 23 si conduc 9 ore/normal ca voi intra si in a doua zi,lucrez cu card tacho,dupa o pauza de 9 ore cat voi mai putea conduce? Eu am spus ca 2 ore sunt pe ziau respectiva,celelalte 7 intrand in ziua urmatoare;chiar daca fac pauza legala tot nu voi putea conduce mai mult de 2 ore deoarece depasesc 10 ore in 24 ore.El a sustinut contrariul,care are dreptate? Repet conduc cu card tahografic.Va multumesc
Reglementări ale AETR :
ÎDurata zilnică de conducere cel mult 9 ore cu posibilitate de prelungire la 10 ore de 2 x pe săptămână. Durata zilnică de odihnă cel putin 11 ore cu posibilitate de reducere la 9 ore de 3 x pe săptămână:
compensarea corespunzătoare trebuie realizată până la sfârsitul săptămânii următoare - sau
cel putin 12 ore la împărtirea în două sau trei părti din care cel putin o parte de 8 ore si nici o parte mai mică de 1 oră.
Pentru fiecare variantă calculul se face pentru un interval de timp de 24 de ore.
La echipajele cu doi soferi cel putin 8 ore în decurs de 30 de ore.
Norme a.e.t.r
gabydutescu
Buna ziua,lucrez ca sofer profesionist si conf normelor AETR pauza regulamentara la sfarsit de satamana ptr un sofer este de 45 ore repaus o sa lucrez in ... (vezi toată discuția)