Cabinetele medicale individuale Medicina de familie sunt incadrate conform
legii la Unitati sanitare publice?
Sotia mea este medic de familie si are spatiul cabinetului in chirie de la primarie,
si acum dupa 3 ani este obligata sa plateasca o taxa pe cladire conform art.249 alin 3 legea 571 /2003 actualizata prin legea 76 din 2010.
Sotia(PFA) mea are o angajata cu jumatate de norma (salariul minim).
In statul de plata Venitul brut este mai mic decat salariul de incadrare.
Acum am constatat ca nu s-a platit corect angajatul.
Ce e de facut?
Pe statele de plata e diferenta intre venitul Brut si salariul de incadrare . Venitul brut fiind mai mic mici.
Sunt vreo 8 luni de diferente.
Am nevoie de pasi de urmat si sfaturi pentru urmatoarea situatie.
Sunt angajat la o firma cu contract pe perioada determinata pana in 4.03.2009
Acum 1 luna mai precis in data de 19.01.2008 au venit la mine si am semnat o conventie de incetare a contractului individual de munca cu urmatoarele conditii:
1. Contractul inceteaza la data de 04.03.2009 conform art55 litera j
2. Societatea X va acorda drepturile salariale pentru pt perioada lucrata, inclusiv suma aferenta eventualelor zile de concediu de odihna cuvenite si neefectuate pana la dataincetarii contractului, precum si o compensatie baneasca bruta echivalenta cu salariul de baza aferent perioadei pana la expirarea perioadei stabilite in contract.
3. La data incetatii contractului de munca, angajatul este eliberat de obligatia de a presta activitate in cadru societatii X.
4.Angajatul se obliga sa finalizeze formalitatile de lichidare in termen de 24 h de la incetarea contractului.
5. Orice alte drepturi se sisteaza la data incheierii prezentei conventii0
Aceasta conventie scrisa reprezinta vointa partilor libera,neviciata.
Odata cu semnarea prezentului acord inceteaza orice raporturi juridice intre parti si se sting orice pretentii prezente sau viitoare izvorate din contractul individual de munca nrx din 4.09.2008, cu conditia respectarii tuturor punctelor din cuprinsul acordului.
Prezenta se incheie in doua exemplare.
Ok am semnato.
Acum as vrea sa intru in concediu de paternitate sa fac schimb cu sotia mea daca se poate
Am nevoie de sfaturi in legatura cu situatia mea . Pot sa fac schimb cu sotia mea in concediul de crestere al copilului ? Care sunt pasii de urmat? As putea avea probleme cu firma x referitor la conventia semnata?