avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate blacklist

Activitate blacklist

Doresc Anularea Dispozitiei Directorului General al unei Institutii Publice pentru ca n-a luat deloc in calcul posibilitatea prevazuta de art.10 alin 1 lit d din Legea 329/2009 (cea cu concediul fara plata).
Am facut propunere pentru alte variante pentru concediul fara plata, altele decat cele prevazute la art.1 literele a-c, dar nu s-a tinut cont.
Multumesc.
Răspuns la discuția restituire spor de ... dispozitiv
elis a scris:

Introducerea cererii de chemare în judecată întrerupe prescripţia dreptului la acţiune.
Salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie. In acest sens, obligaţia de restituire a sumelor necuvenite se fundamentează pe instituţia plăţii nedatorate.

Principalele modalităţi de stabilire şi recuperare a prejudiciului produs angajatorului, atât în cazul răspunderii patrimoniale cât şi în cazul obligaţiei de restituire, sunt: învoiala părţilor; acţiunea în justiţie.
De asemenea, salariatul, în mod unilateral, poate recunoaşte producerea pagubei asumându-şi un angajament scris de plată, care pentru a fi valabil, trebuie acceptat de angajator.
Dacă acoperirea prejudiciului nu s-a produs ca urmare a înţelegerii părţilor sau înţelegerea părţilor a intervenit dar nu se execută, singura cale aflată la îndemâna angajatorului păgubit este aceea de a sesiza instanţa de judecată competentă.

Imi poti spune, te rog, daca nu semnez acel angajament, nu cadem la invoiala, angajatorul imi va face dosar executional la un executor judecatoresc sau va cere direct in instanta (judecatorie) obligarea mea la restituirea sumei de bani? Un astfel de dosar implica si plata din partea mea a unei cautiuni/garanti?
Poate angajatorul sa faca plangere penala impotriva mea pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti?
Multumesc.
Răspuns la discuția restituire spor de ... dispozitiv
Buna ziua. Am castigat in prima instanta sporul de dispozitiv 25% retroactiv si pentru viitor, iar in recurs Curtea de apel a admis recursul formulat, deci mi-a respins acest spor. Acum sunt pus in situatia de a restitui banii.
Imi poate spune cineva daca refuz sa semnez angajamentul de plata si astept sa ma dea institutia in judecata pentru recuperarea sumelor am sanse sa castig acest proces sau sa-l lungesc 3 ani pana cand intervine prescriptia?
In institutia in care lucrez sunt multe persoane, personal contractual, care beneficiaza de acest spor din 2007 pe baza unei sentinte definitive si irevocabile.
Multumesc mult.