avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate jonelsorel

Activitate jonelsorel

Pe mine m-ar interesa sa lucrez sub contract de colaborare cu anumite policlinici (independent), si nu ca angajat cu contract de munca, astfel incat sa-mi pot plati singur contributiile catre stat (carte de munca, CAS, pensie, etc). Exista vreo formula pentru asta?
Sunt asistent medical generalist si doresc sa-mi infiintez un PFA (in Constanta). La Registrul Comertului mi s-a spus ca nu exista cod pentru aceasta functie. As dori sa stiu la ce cod as putea sa ma incadrez; daca nu ce varianta mi-ati sugera pentru a putea colabora cu o policlinica?

Multumesc.
Răspuns la discuția Se considera..
In momentul de fata exista plangerea depusa de mine la politie in care am mentionat toate cele intamplate de la venirea pana dupa plecarea chiriasului cu lux de amanunte - evacuarea de catre chirias fara sa ma anunte cu tot cu bunurile, nepredarea cheilor (in contextul in care chiriasul stia ca detine singura cheie pentru una dintre yale), cheltuielile neplatite, stricaciunile lasate in urma. Din punctul lor de vedere insa, singura fapta penala pe care a savarsit-o chiriasul intra sub incidenta articolului 210. De rest nu ii intereseaza. Jumatate din bunuri erau deja la sectie cand am fost acum cateva zile, insa a ramas ca voi fi contactat de politie sa le ridic cand le aduce si pe celelalte. Tinand cont ca am mai avut o problema similara cu un chirias, "solutionata" prin retragerea plangerii cand mi-a returnat bunul furat (masina de spalat), ce se intampla acum daca NU vreau sa procedez la retragerea ei daca doar bunurile imi sunt inapoiate? Ca si data trecuta, politia mi-au indicat ca o data cu returnarea bunurilor, plangerea trebuie retrasa. Este de competenta politiei sa decida daca a fost sau nu si inselaciune sau abuz de incredere?

Multumesc.
Răspuns la discuția Se considera..
Am depus deja plangere la sectia de Politie de care apartine apartamentul in legatura cu o serie de bunuri (cam tot ce era la indemana) pe care chiriasul le-a "luat" din apartament cand l-a parasit. Pe langa asta a dispus chiar sa-mi inlocuiasca unele elemente decorative cu niste omoloage mult mai ieftine (nu stiu ca ce poate fi calificata fapta respectiva..). Ca sa nu mai mentionez de stricaciuni, reparatiile intrand presupun exclusiv in sfera obligatiilor contractuale (sau se poate inputa si aici ceva..?).

Merci.
Răspuns la discuția Se considera..
Cu scuzele de rigoare, ca sa clariific putin situatia - eu sunt proprietarul. Chiriasul in cauza a intarziat pe toata durata contractului cu plata cheltuielilor (si chirie si utilitati); cand l-am notificat (dupa 2 luni), conform contractului - cu 30 de zile inainte, ca am nevoie de apartament, el a plecat inainte de termenul scadent, fara sa-mi predea cheile si fara sa-mi plateasca. Asta mie imi arata clar intentia de a scapa de plata acelor cheltuieli.

@ Stoica Ioana: In ce ar putea consta aceste daune interese (care sunt stipulate in contract pentru situatii de genul celei prezente) ?

Multumesc tuturor pentru lamuriri !
Răspuns la discuția Se considera..
Dupa cum mi-a explicat un consilier legal, inselaciunea ar consta in cazul de fata in angajamentul chiriasului in a plati niste bani, angajament mincinos, neonorat (aproape cuvintele lui).

Legally, iarta-mi necunostinta, in ce ar consta executarea silita - actiunea judecatoreasca de recuperare a sumelor datorate ?

Multumesc inca o data tuturor.
Discuție Se considera..
fapta penala de inselaciune neindeplinirea obligatiei unui chirias de a-si plati cheltuielile de initretinere si utilitati pe perioada inchirierii unui imobil (obligatie stipulata in contract) ?

Multumesc anticipat.
Cum cu siguranta stiti mult mai bine ca mine in calitate de consilier juridic, legile din Ro lasa in general si din diverse motive loc de interpretare, insa acest prim paragraf din metodologia legii 8/1996 imi pare destul de clar enuntat in privinta circumstantelor in care se aplica respectiva, in special a locului, dar si a anturajului. Unii oameni au la nunti 20 de invitati, altii au 200. Asta nu inseamna ca pentru exemplul din urma numarul de membri nu este unul normal (cum enunta legea, nu "restrans"). Ar fi culmea sa se stabileasca ce grade de cunostinte sa vina si nu la ce petreceri, insa asta ar fi probabil intr-un totalitarism.

Eu as dori insa sa stiu daca mai sunt si alte legi sau reglementari ce se aplica nuntilor, botezurilor si oricarui alt tip de petrecere privata, organizate in restaurante, etc, la care sunt redate prin diferite mijloace piese muzicale.

Apreciez. Multumesc.
Buna ziua.

Am si eu o nelamurire, si cu ajutorul dumeavoastra sper sa mi-o clarific. As vrea sa incep sa ma ocup de sonorizari pentru diverse evenimente (nunti, botezuri, majorate, etc), si am inceput prin a ma documenta in diverse locuri cu privire la aspectele legale ale ocupatiei, in mod special cele privind dreptul de autor. Am luat legatura printre altele si cu UCMR-ADA, dansii ghidandu-ma pentru informare catre urmatorul document ce a modificat legea 8/1996 cu privire la drepturile de autor, decizia 365/10-10-2006 ( ucmr-ada.ro/fisiere/decizia365.pdf ). Cu amabilitatea dumneavoastra, am sa citez din metodologie:

"Prin comunicarea publica a operelor muzicale în scop ambiental se întelege comunicarea facuta într-un loc
deschis publicului sau în orice loc în care se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al unei
familii si al cunostintelor acesteia, indiferent de modalitatea realizarii comunicarii [...]."

Dupa cum stim cu totii, locurile in care se organizeaza petrecerile (nuntile, botezuri, etc), pe durata acestor evenimente, sunt 1) INCHISE publicului, in sensul ca localul este inchiriat pentru o petrecere PRIVATA, cu un cerc de persoane bine stabilit, si 2) persoanele prezente la un astfel de eveniment sunt fara, doar, si poate CUNOSCUTE familiei si/sau apropiatilor acesteia, NICIDECUM STRAINE.

Tinand cont de aceste doua aspecte esentiale care tin de petrecerile de nunti si botezuri, exista vreun suport legal - in afara legii 8/1996 si a modificarilor ulterioare (care definesc clar circumstanta in care este aplicabila legea) - in baza caruia un organism de control sa intervina in timpul unui asemenea eveniment?

Va multumesc tuturor anticipat.