Buna ziua.
Am si eu o nelamurire, si cu ajutorul dumeavoastra sper sa mi-o clarific. As vrea sa incep sa ma ocup de sonorizari pentru diverse evenimente (nunti, botezuri, majorate, etc), si am inceput prin a ma documenta in diverse locuri cu privire la aspectele legale ale ocupatiei, in mod special cele privind dreptul de autor. Am luat legatura printre altele si cu UCMR-ADA, dansii ghidandu-ma pentru informare catre urmatorul document ce a modificat legea 8/1996 cu privire la drepturile de autor, decizia 365/10-10-2006 ( ucmr-ada.ro/fisiere/decizia365.pdf ). Cu amabilitatea dumneavoastra, am sa citez din metodologie:
"Prin comunicarea publica a operelor muzicale în scop ambiental se întelege comunicarea facuta într-un loc
deschis publicului sau în orice loc în care se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al unei
familii si al cunostintelor acesteia, indiferent de modalitatea realizarii comunicarii [...]."
Dupa cum stim cu totii, locurile in care se organizeaza petrecerile (nuntile, botezuri, etc), pe durata acestor evenimente, sunt 1) INCHISE publicului, in sensul ca localul este inchiriat pentru o petrecere PRIVATA, cu un cerc de persoane bine stabilit, si 2) persoanele prezente la un astfel de eveniment sunt fara, doar, si poate CUNOSCUTE familiei si/sau apropiatilor acesteia, NICIDECUM STRAINE.
Tinand cont de aceste doua aspecte esentiale care tin de petrecerile de nunti si botezuri, exista vreun suport legal - in afara legii 8/1996 si a modificarilor ulterioare (care definesc clar circumstanta in care este aplicabila legea) - in baza caruia un organism de control sa intervina in timpul unui asemenea eveniment?
Va multumesc tuturor anticipat.
Cel mai recent răspuns:
jonelsorel , utilizator
16:33, 19 Februarie 2009