avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Licenta functionare DJ / muzicant
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Licenta functionare DJ / muzicant

Buna ziua,
Sunt din Bucuresti si va rog daca se poate, un raspuns la o problema :
Vreau sa prestez servicii gen DJ si live ca muzicant, insa nu stiu daca am nevoie pentru astfel de servicii de licente sau autorizari si daca pot fi persoana fizica.
Din ce am citit pe site-urile UCMR-ADA si CREDIDAM se refera la cei care detin respectivele spatii, cafenele, restaurante, discoteci,firme transport, costurile fiind pe mp in functie de locatia respectiva.Insa pentru cei care intretin atmosfera e nevoie de asa ceva ?
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Dinu Turcanu , Consilier juridic 13:46, 11 Mai 2010
Un disc jockey (denumit şi DJ sau deejay) este o persoană care selectează şi pune muzică înregistrată pentru un public ţintă.
DJ-ul poate pune muzică la diferite evenimente: la discotecă, în cluburi, la nunţi, botezuri, cununii, concerte etc.
Pentru asta de regula iti trebuie un atestat, obtinut in urma unor cursuri.
Dupa asta, poti semna un CIM cu un bar, patron de discoteca ...
Investitia la inceput este minima, sunt programe de mixaje destule.

Ca DJ, doar in cazul cand organizezi petreceri/evenimente cu muzica, iti trebuie o autorizatie pentru muzica utilizata. Tarifele le gasesti pe situl UCMR-ADA, sunt destul de detaliate in functie de natura evenimentului.
Arunca o privire acolo si daca nu te descurci, spune-mi ce vrei sa faci si iti gasesc eu tariful :)
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
Dinu Turcanu, Consilier juridic
Multumesc, am fost la sediul UCMR-ADA si m-au lamurit cum sta treaba, intr-adevar trebuie o autorizare da la UCMR si Drepturile de Autor , si una da la CREDIDAM
Vezi ca zilele astea tocmai s-a schimbat metodologia tarifara pe ambiental (unde se gaseste si tariful care te intereseaza pe tine). Ti-au zis tariful pe noua metodologie? In mod normal ar trebui sa urce repede pe site tarifele noi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fiu dj(disk jockey) legal? DanGhiurutan DanGhiurutan Buna, Am 18 ani si sunt unul dintre multi dj si producatori de muzica electronica din Romania, si sunt nelamurit cu in legatura cu intrarea in ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Problema de drepturi de autor ? derutatu667 derutatu667 Buna ziua . Este primul meu post de acest forum, asa ca daca gresesc cu ceva va rog sa ma iertati. Am nevoie de un sfat de la cineva mai priceput decat ... (vezi toată discuția)