avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate fanica22

Activitate fanica22

bună ziua
pe calea acestui mesaj, doresc pe cât este posibil , să îmi comunicați un punct de vedere asupra următoarei situații:

- sunt persoană încadrată în grad de handicap - gr I, nerevizuibil, iar soția gradul II
-în condițiile date, având la bază și condițiile financiare de care dispunem suntem în imposibilitatea de a achiziționa un imobil proprietate personala.
așa că încă din anul 2010 am primit de la Primăria din localitate de domiciliu o cameră , având ca suprafață utilă undeva la 16 mp. in acest spațiu fiind amenajat atât bucătărie, cât și baie.
- cum starea noastră de sănătate s-a degradat, în cursul anului 2022, ne-am adresat cu o nouă cerere către primărie, urmare a demersurilor efectuate primind un spațiu de 27 mp- locuință tip garsonieră.

de aici încep problemele noastre și asupra cărora solicităm un punct de vedere:
- persoana care a locuit în această garsonieră anterior, a decedat în cursul anului 2022, locuința fiind una de tip socială,
- până la data decesului , această persoană , cu sprijinul ( nu putem supune altfel) celor din cadrul Primăriei, cât și a societății ce administrează spațiul locativ din aceasta localitate , prin nepăsare, a condus la înregistrarea unui debit de peste 10.000 lei către societatea de termoficare, 8.000 lei către firma de furnizare a apei, 5.000 lei reprezentând chirie, etc.
- pentru a deveni chiriași a acestui spațiu - garsonieră - una dintre condiții impuse de către Primărie , cât și de societatea ce administrează spațiu locativ , a fost în a achita debitele restante.
Cum ne aflam în poziția de a nu putea intra în posesia spațiului , dar și de pierde spațiul în situația unui refuz, am convenit spre a încheia cu societățile la care se înregistrau debite - contract de novație, respectiv convenții de plată, proces verbal de eșalonare.
aceste acte le-am semnat, dar nu am achitat nici o sumă.

Acum , am intrat în spațiul majorat, l-am renovat conform nevoilor și necesităților noastre, dar:
1. este legal și corect ca noi să fim obligații la plata unor sume nedatorate ?
2. este legal și corect ca Primăria prin societatea care administrează spațiul locativ să ne oblige la încheierea de acte , prin care să fie transferată în sarcina noastră sume de bani reprezentând debite înregistrate de către o altă persoană - la data încheierii acestora fiind și decedată , din moment ce noi în condiția de dată de gradul de handicap , beneficiem de un drept la locuință socială și nu în temeiul unor condiții?

Nu ne dorim un „război„ cu nici o autoritate a statului, ceea ce ne dorim este să ne fie acordat ceea ce legea prevede.
De aceea , mizând pe acest răspuns- punct de vedere al d-voastră - vom putea determina și motiva pe cei implicați să aplice corect legea, fără a mai exista ...obligații transferate.

Cunosc faptul , că acest mesaj este unul general, că nu veți avea destule detalii cu privire la situația mea, dar dacă pe aceasta cale există cineva interesat de cauza mea, rog mesaj in privat spre a discuta conditiile ce se doresc .

Vă mulțumesc anticipat.
va rog daca se poate . in anul 2009 am dorit sa cumpar tamplarie pvc cu geam termopan de la o societate care avea punct de lucru in localitatea mea de domiciliu.in termenul care trebuia sa se onoreze comanda am constatat ca acest punct de lucru a disparut, de aici incapand problemele mele. astfel am aflat ca societatea intrase in procedura de insolventa.
intrebarea mea este ma inscriu in masa credala privind procedura de insolventa sau exista si alte cai de a recupera suma achitata in baza acestui contract. #-o
Discuție reluare cauza
an o situatie cred ca mai distincta
si anume, un dosar in care prima instanta sa pronuntat si a carei hotarare a ramas definitiva mai poate fi formulata o alta actiune cu acelasi obiect si aceleasi parti luandu-se in considerare ca in cauza sa schimbat jurisprudenta
daca da care are fi tipul de actiune,
va multumesc