avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bună ziua pe calea acestui mesaj, doresc pe cât este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bună ziua pe calea acestui mesaj, doresc pe cât este posibil ...

bună ziua
pe calea acestui mesaj, doresc pe cât este posibil , să îmi comunicați un punct de vedere asupra următoarei situații:

- sunt persoană încadrată în grad de handicap - gr I, nerevizuibil, iar soția gradul II
-în condițiile date, având la bază și condițiile financiare de care dispunem suntem în imposibilitatea de a achiziționa un imobil proprietate personala.
așa că încă din anul 2010 am primit de la Primăria din localitate de domiciliu o cameră , având ca suprafață utilă undeva la 16 mp. in acest spațiu fiind amenajat atât bucătărie, cât și baie.
- cum starea noastră de sănătate s-a degradat, în cursul anului 2022, ne-am adresat cu o nouă cerere către primărie, urmare a demersurilor efectuate primind un spațiu de 27 mp- locuință tip garsonieră.

de aici încep problemele noastre și asupra cărora solicităm un punct de vedere:
- persoana care a locuit în această garsonieră anterior, a decedat în cursul anului 2022, locuința fiind una de tip socială,
- până la data decesului , această persoană , cu sprijinul ( nu putem supune altfel) celor din cadrul Primăriei, cât și a societății ce administrează spațiul locativ din aceasta localitate , prin nepăsare, a condus la înregistrarea unui debit de peste 10.000 lei către societatea de termoficare, 8.000 lei către firma de furnizare a apei, 5.000 lei reprezentând chirie, etc.
- pentru a deveni chiriași a acestui spațiu - garsonieră - una dintre condiții impuse de către Primărie , cât și de societatea ce administrează spațiu locativ , a fost în a achita debitele restante.
Cum ne aflam în poziția de a nu putea intra în posesia spațiului , dar și de pierde spațiul în situația unui refuz, am convenit spre a încheia cu societățile la care se înregistrau debite - contract de novație, respectiv convenții de plată, proces verbal de eșalonare.
aceste acte le-am semnat, dar nu am achitat nici o sumă.

Acum , am intrat în spațiul majorat, l-am renovat conform nevoilor și necesităților noastre, dar:
1. este legal și corect ca noi să fim obligații la plata unor sume nedatorate ?
2. este legal și corect ca Primăria prin societatea care administrează spațiul locativ să ne oblige la încheierea de acte , prin care să fie transferată în sarcina noastră sume de bani reprezentând debite înregistrate de către o altă persoană - la data încheierii acestora fiind și decedată , din moment ce noi în condiția de dată de gradul de handicap , beneficiem de un drept la locuință socială și nu în temeiul unor condiții?

Nu ne dorim un „război„ cu nici o autoritate a statului, ceea ce ne dorim este să ne fie acordat ceea ce legea prevede.
De aceea , mizând pe acest răspuns- punct de vedere al d-voastră - vom putea determina și motiva pe cei implicați să aplice corect legea, fără a mai exista ...obligații transferate.

Cunosc faptul , că acest mesaj este unul general, că nu veți avea destule detalii cu privire la situația mea, dar dacă pe aceasta cale există cineva interesat de cauza mea, rog mesaj in privat spre a discuta conditiile ce se doresc .

Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:22, 26 Martie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Intrebarea dv este tardiva atat timp cat ati acceptat spatiul locativ concomitent cu asumarea achitarii debitelor care apartineau ex chiriasului
2-A fost modalitatea cea mai favorabila,rapida a proprietarului spatiului=primaria sa impuste 2 iepuri a reinchiriat spatiul locativ unui chirias care a acceptat de buna voie sa achite debite anterioare care nu ii apartineau
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu sunt jurist și am o presupunere întemeiată că nici dvs. Spun asta pentru că știu că orice act semnat sub constrângere și / sau șantaj este nul de drept, dacă cel care s-a aflat in această situație poate dovedi acest lucru în instanță. Dacă domnul Fănică are un singur înscris că Primăria sau instituția care administrează imobilul i-a condiționat repartizarea lui de semnarea acelor contracte de novație, cred că orice instanță de bună credință ii. a dreptate.

ynocentta a scris:

1-Intrebarea dv este tardiva atat timp cat ati acceptat spatiul locativ concomitent cu asumarea achitarii debitelor care apartineau ex chiriasului
2-A fost modalitatea cea mai favorabila,rapida a proprietarului spatiului=primaria sa impuste 2 iepuri a reinchiriat spatiul locativ unui chirias care a acceptat de buna voie sa achite debite anterioare care nu ii apartineau

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ca nu este legal asa ceva. Primaria vrea sa va puna pe voi sa platiti ce ei ar fi trebuit sa isi asuma sau efectiv a executa silit locatarul anterior, care nu se mai poate, deci asumata de Primarie. E clar ca primaria a facut mai multe abuzuri din ceea ce spuneti pentru care se poate reclama la organele competente insa asta nu cred ca va ajuta in speta concreta al dumneavoastra. Daca ati semnat si clauzele erau legale, asta e. Insa daca se poate dovedi ca primaria a facut niste abuzuri se poate cere anularea contractului, care la fel nu cred ca va ajuta pentru ca pierdeti locuinta. Eu nu stiu ce ati semnat totul depinde de imprejurimi. Din pacate nu va pot spune multe vesti bune, singura veste buna este ca daca incercati sa le dati in judecata puteti beneficia de un avocat gratuit in procesul civil tinand cont de situatia financiara al dumneavoastra.
Nu ne dorim un „război„ cu nici o autoritate a statului, ceea ce ne dorim este să ne fie acordat ceea ce legea prevede.

Dv nu va doriti razboi dar contestati pretentiile primariei desi initial
am convenit spre a încheia cu societățile la care se înregistrau debite - contract de novație, respectiv convenții de plată, proces verbal de eșalonare.
aceste acte le-am semnat,

Practic dupa ce
am intrat în spațiul majorat, l-am renovat conform nevoilor și necesităților noastre,
,dar nu ati mai achitat obligatiile asumate contractual...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere expirat si neinregistrat la anaf si evacuarea simone_demouvoir simone_demouvoir Buna seara, Apelez la bunavointa dumneavoastra legat de o problema traditionala chirias-proprietar. Locuiesc cu chirie intr-o garsoniera. Contractul de ... (vezi toată discuția)
Chirie apartament anl - cu datorii la intretinere, a fostilor chiriasi cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Am primit un apartament cu o camera prin programul ANL in Iasi pt a sta in chirie ( de la primaria IASI departament locuinte ANL ) , iar peste un ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiul social davidVSnicu davidVSnicu Salut!..Cum pot fi luat in spatiul dk,titularul contractului de inchiriere este sora mea si ea locuieste intr-o garsoniera sociala? (vezi toată discuția)