avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie apartament ANL - cu datorii la intretinere, a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie apartament ANL - cu datorii la intretinere, a fostilor chiriasi

Buna ziua. Am primit un apartament cu o camera prin programul ANL in Iasi pt a sta in chirie ( de la primaria IASI departament locuinte ANL ) , iar peste un an as dori sa cumpar aceasta locuinta ( conform legii , se poate achizitiona dupa minim un an de la chirie ) . Problema este ca pt acest apartament sunt datorii la intretinere de 17000 lei aprox. Cum ma afecteaza pe mine ca nou chirias aceasta problema in relatia cu cei de la intretinere ( firma termo-service )? Aceste datorii sunt ale vechilor chiriasi. Multumesc !
Sarbatori fericite !
Ati semnat un contract in care sunt precizate datoriile respective?
Daca nu atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Datoriile sunt ale vechiului chirias.
Daca debitul este anterior incheierii contractului de inchiriere de catre dv cu proprietarul primarie,daca prin contract nu v-ati asumat responsabilitatea achitarii debitului,atunci acoperirea debitului intra in responsabilitatea exclusiva a primariei
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsuri . Cei de la primaria Iasi mi-au spus ca firma de intretinere a dat in judecata chiriasii cu datorii si a castigat procesul, doar ca pe numele chiriasilor nu este nici un bun ( imobil,mobil , etc ) si sunt plecati in strainatate, nu au achitat nici un ban de cand s-a terminat procesul.
Daca eu inchiriez acest apartament nu ma obliga sa dau bani pt datoriile fostilor chiriasi dar daca doresc sa il cumpar are si firma de intretinere pretentie la stingerea acestor datorii .
Doamna,
Nu inteleg complicatiile pe care le faceti. Dvs. mergeti la Termoservice, le dati o copie dupa contractul de inchiriere prin care se atesta ca dvs. v-ati mutat cu familia pe data de..., Termoservis-ul va ia in evidenta si incepand cu acea data, "plecati" din zero cu cheltuielile de intretine, la fel si cu chiria la DAPPP. Ce aveti dvs. in comun cu fostii chiriasi? Absolut n i m i c! Lasati-ii pe cei care administreaza fondul locativ sa se descurce cu recuperarea chiriei si pe cei de la Termoservis sa-si recupereze debitul la intretinere. Este treaba lor si pentru aceste lucruri sunt foarte bine platiti...
Sigur, ambele firme au sa incerce sa va puna in carca debitele, atat la intretinere, cat si la chirie, dar sa nu cedati. Daca incearca acest lucru, va recomand sa va inscrieti in audienta la primarul orasului, sa-i explicati situatia. Daca nu o sa va inteleaga, singura cale de rezolvare ramane Contenciosul administrativ. Sunt sigur ca nu se va ajunge aici...
Mult succes!
Buna seara. Am avut o noua discutie astazi si cu primaria si cu cei de la intretinere astfel:
- cat timp sunt chirias am de achitat doar chiria si facturile mele ( nu mi-ai spus in fata ca vor mai fi si costuri in plus , dar de la administratie m-au sfatuit sa-mi recalculez tot timpul facturile ) .
Situatia se complica atunci cand voi dori sa cumpar aceasta locuinta Anl , al carei proprietar este acum primaria. Astfel :
- primaria are voie sa vanda aceste locuinte doar daca obtine o adevererinta de la firma de intretinere ca nu sunt datorii , si ca se aproba schimbarea de proprietar .( am inteles ca la notar ar fi nevoie de acest document ).
Cei de la primarie m-au sfatuit sa deschid proces improtriva firmei de intretinere pt radierea datoriilor de pe acest apartament .( cand voi dori sa il cumpar) .
In schimb cei de la Termoservice ( intretinerea ) mi-au spus ca vor radia aceste cheltuieli numai dupa ce primaria le achita sau dupa ce deschid eu un proces impotriva primariei sa isi achite datoriile pt aceasta locuinta. Complicat....

Atat primaria cat si cei de la Termoservice mi-au spus ca nu au mai intalnit nici un caz pana acum , in care cineva sa vrea sa cumpere o locuinta cu datorii atat de mari, si au dat-o din colt in colt . Din punct de vedere legal ce ma sfatuiti ca sa pot achizitiona aceasta locuinta fara sa achit aceste datorii separat de pretul apartamentului ?Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Datorii asociatie gaby123456789 gaby123456789 Solicit si eu sprijin in urmatoare speta: ASOCIATIA DE LOCATARI a fost infiintata in anul 2005, pentru locatarii cu chirie din blocul ANL in care ... (vezi toată discuția)
Preluare locuinta anl cu datorii TITA MARIANA TITA MARIANA Buna ziua. Am o prietena care va primii in curand o locuinta anl cu chirie. In aceasta locuinta cei care au stat anterior au fost evacuati pentru ... (vezi toată discuția)
Fostul chirias are datorii mari la intretinere cosavocatnet cosavocatnet Buna seara! Problema mea este urmatoarea: Sunt pe cale sa inchiriez un apartament de la stat (mi-a fost deja repartizat), apartament pe care intentionez sa il ... (vezi toată discuția)