avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... preluare locuinta anl cu datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

preluare locuinta anl cu datorii

Buna ziua. Am o prietena care va primii in curand o locuinta anl cu chirie. In aceasta locuinta cei care au stat anterior au fost evacuati pentru datorii.Întrebarea mea este daca in momentul in care semneaza contractul cu primaria trebuie sa plateasca si datoriile celor de dinainte sau cui revine aceasta sarcina. Este posibil sa nu li se furnizeze gaze, curent, apa in momentul in care schimba contractul pe numele ei.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:17, 10 Noiembrie 2012
Normal este sa nu plateasca restantele altora , proprietar este primaria si ei ar trebui sa suporte cheltuielile .Ar mai fi situatia ca primaria sa se delimiteze de restante si sa de-a locuinta altcuiva daca nu-i convine situatia si sa spuna si sarac si cu pretentii ( altii astepta ani de zile pt. locuinta )
Depinde cat este de mare suma restanta ca sa accepti oferta , la preluare sa se faca un proces verbal in care sa includa dotarile , datoriile pe scurt starea de fapt a locuintei .
Proprietar al spatiului este primaria care detine autoritatea si competenta sa se ridice cu pretentii si sa desfasoare demersuri,inclusiv in justitiie impotriva chiriasului care a cauzat restantele care ay determinat proprietarul sa dispuna rezilierea contractului
Legal debitul apartine fostului chirias,astfel incat prietena dvs nu este responsabila pentru acoperirea prejudiciului
Avand in vedere existenta de restante,este necesar ca prietena dvs sa prezinte deosebita atentie la negocierea si semnarea contractului,astfel incat sa fie constienta de eventualitatea introducerii unor clauze care ar obliga la achitarea debitului acumula(restanta de baza+penalitati de intarziere )
multumesc frumos
Cu privire la acest topic, as fi vrut sa scriu cateva randuri mai demult, dar nu prea am avut timp.
Asa cum s-a mai spus, proprietarul acelei locuinte este STATUL ROMAN, prin organele locale teritoriale, respectiv consiliul local. Toata lumea stie cate sute de mii de oameni sunt inscrisi pe listele de prioritate in vederea obtinerii unei locuinte de la stat. Se fac liste, se intocmesc regulamente, punctaje, in asa fel incat sa fie o regula cat de cat in distribuirea unei locuinte.
Ce se intampla dupa ce unii dintre semenii nostri primesc o asemenea locuinta, stim sau mai bine suntem informati pe toate caile posibile. Iata si autorul topicului ne arata ca cel care a ocupat acea locuinta mai inainte a fost evacuat pentru neplata cheltuielilor de intretinere - zic cei de la CL, dar eu nu sunt convins de acest lucru. Daca va interesati mai bine, o sa observati ca nesimtitul de cetatean nu si-a achitat chiria pe care o datora, conform contractului de inchiriere. Pe domnii de la CL care se ocupa de aceste locuinte ii doare fix in Cotul Donului de restanta amarasteanului la intretinere. Este o adevarata babilonie in administrarea de catre reprezentantii statului in teritoriu a acestor spatii. Uitati-va ca sarmanii oameni nu se pot organiza in asociatii de chiriasi datorita lipsei reglementarilor legale in domeniu. Lecturati un contract de inchiriere a unei locuinte ANL si sa-mi spuneti daca in tot cuprinsul acestuia se aminteste undeva de obligativitatea chiriasului de a achita cheltuielile de intretinere, asa ca ce sa mai vorbim...
............................
In locul prietenei dvs. daca as fi, nu as accepta de nici-o culoare plata cheltuielilor restante, pentru ca de fapt nu aveti nici in clin si nici in maneca cu aceste cheltuieli - insa, sunt convins ca cei de la spatiul locativ va vor face o propunere nesimtita in aceasta situatie, de parca v-ar face un favor... Nu domnule, s-a ivit o locuinta si cel/cea care urmeaza pe lista de priooritate este indreptatit sa-i fie repartizata - dar atentie, dupa ce locuinta este zugravita, curatata, reparata, deci asa cum s-a mai spus, cand semnezi procesul verbal de receptie, apoi sa primesti o locuinta, nu un grajd - pentru ca asa ajung locuintele inchiriate de la stat.
As mai avea multe de spus, dar nu sunt in campanie electorala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta locatar anl ciprianagapie ciprianagapie Buna seara! Sunt administrator la un bloc ANL si am un locatar cu o restanta de cca 4500 lei (da 45 milioane lei vechi). Si catre Primarie vreo 3000 lei. ... (vezi toată discuția)
Datorii primarie (proprietar apartamente) catre asociatie CristiGanea CristiGanea Buna ! Problema este in felul urmator:In 2008 au fost evacuati 2 familii din locuinta de catre primarie,primaria fiind proprietarul apartamentelor,aceste ... (vezi toată discuția)
Consiliul local proprietar de apartamente nicolaegabrielm nicolaegabrielm Bună ziua! Am o problemă: Consiliul Local X detine 150 apartamente pe care le-a inchiriat unor persoane.Asociatia de Propietari de care apartin apartamentele ... (vezi toată discuția)