Ups, am uitat! Sa reluam:
Mai intai plateste 10% la CAA - 150 de lei, cota minima.
p
Plateste si contributie la CASS, 6.5% din venitul impozabil - 6,5% * 800 de lei = 48,75
.
In Baroul Timis 10%, minim 180 #-o.
In procentul la CASS e 5,5%.
Dupa calculul me ar fi 31, 5%.
Multumesc pt raspuns.
Asa stiam si eu dar doream o confirmare. Dupa cum ziceam, textele de lege care ne organizeaza pe noi si pe CAA nu m-au lamurit. Imi doresc totusi sa ma incadrez in limitele legii. Vorba aia : vreau sa dorm linistita si sa nu am surprize pe viitor.
Dintre cele expuse de dv. nu ma pot incadra decat in varianta chitantei emisa de mine, pt ca motorina o cumpar cu cardul si apar datele cabinetului pe bonul emis de POS care trebuie sa insoteasca bonul de motorina, si cel de la rovigneta de asemenea cuprinde datele cabinetului, pt ca masina e proprietate cabinet. Plus ca suma ceruta e mai mare decat aceste cheltuieli si cuprinde si uzura masinii, ca stim cu totii ce inseamna sa rulezi pe "drumurile patriei".
Am o nelamurire cu privire la veniturile ce trebuie declarate la barou pentru calculul celor 10% contributie la casa de asigurari a avocatilor.
Din cate stiu eu, declar la barou doar veniturile obtinute din onorariile avocatiale. Nu ar trebui declarate si celelalte venituri pentru care eu am emis factura, cum ar fi chiria din inchirirerea spatiului proprietate cabinet, sau vanzarea unui autoturism proprietatea cabinetului.
Mai exact ma intereseaza ce se intampla cu cheltuielile facute pt. o cauza a unui client, cum ar fi cele ocazionate de deplasarea in alta localitate( benzina, rovignieta, uzura masinii,etc), care sunt specificate separat in contractul de asistenta juridica. Daca am dreptate cu cele sustinute, ma poate ajuta cineva cu un text de lege(cele legate de org. interna avocati nu prevad expres acest lucru).