avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate pitzu_diana

Activitate pitzu_diana

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o nelamurire?

Si anume...

Organul emitent al unui proces verbal de constatare a unei contraventii are posibilitatea de a-si anula propriul act emis (dupa expedierea acestuia catre alt contravenient consemnat gresit in textul procesului verbal) in situatia in care constata ca fapta nu a fost comisa de catre contravenientul al carui numar de inmatriculare apare in procesul verbal?

In speta este vorba de intocmirea unui proces verbal de constatare a unei contraventii privind parcarea intr-un loc nepermis intocmit pe un alt numar de inmatriculare decat a celui care a savarsit de fapt contraventia - exemplu : in loc de B 02 MOO s-a notat in procesul verbal B 02 MOD.
Organul emitent are posibilitatea anularii propriului proces verbal de contraventie fara a se ajunge in instanta? Si daca da in ce modalitate .

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Si eu sunt de parere ca toate aceste discutii sunt aiurea...caci e evident ca oricat ne-am agita sau nu, situatia va ramane la fel...oricum dupa contestatii si anul trecut din cate stiu s-au mai schimbat rezultatele mai ales pentru cei care aveau nevoie de pana in 50 de sutimi pentru a promova examenul.

Se ridica parul pe mine inainte de sustinerea examenului cand auzeam fraze de genul : Ahhhhh pai in Barou daca nu dai bani n-ai nici cea mai mica sansa sa intri!!! Parca fraza aceasta m-a ambitionat si mai tare sa le demonstrez acelora ca se poate intra si pe invatatura.

E clar ca mereu vor fi si oameni care intra pe sistemul PCR-ului ( pile + cunostinte + relatii) si pana la urma e problema lor daca aleg acesta cale...Eu una si daca as fi picat de 10 ori n-as fi dat 1 leu ca sa intru si daca as fi avut la cine, pentru ca e impotriva convingerilor mele...Insa n-am auzit nici in facultate si nici la Barou pe cineva care sa fi dat bani ca sa promoveze vreun examen...

Intrebarea mea e urmatoarea : in ceea ce priveste INPPA-ul stie cineva cum vor fi cursurile? Si daca e obligatoriu sa ne inscriem in centrul teritorial de care apartine Baroul in care ne vom inscrie? Sau e posibil sa alegem si un alt centru teritorial? Eu apartin in mod normal de Timisoara si as dori sa urmez cursurile INPPA la Cluj...
scarto a scris:

pitzu_diana a scris:

uulise a scris:

la procedura civila ... acolo a fost cheia , baremul mizerabil

Si eu zic ca procedura civila va face diferenta...Bine ca macar la ultima proba subiectele chiar au fost de foarte mult bun simt :)

De obicei materia care face diferenta e una la care nu te astepti (ex civilul anul trecut la Bucuresti).

Personal...de procedura civila mi-a fost cel mai groaza...la procedura civila am invatat cel mai mult...la procedura civila am facut cel mai putin la grile...si la procedura civila am acum si cele mai multe emotii :D
uulise a scris:

la procedura civila ... acolo a fost cheia , baremul mizerabil

Si eu zic ca procedura civila va face diferenta...Bine ca macar la ultima proba subiectele chiar au fost de foarte mult bun simt :)
Eu cred ca se vor afisa in aceeasi zi pentru toate centrele ...Intr-un fel asa e si normal :) Fara discriminare :))

Am sunat si eu ieri la Barou sa intreb ce procedura trebuie sa urmam dupa afisarea rezultatelor in cazul in care am promovat examenul insa binenteles m-am lovit de aceeasi reticenta a secretarelor cu o fraze de genu " asteptati domnisoara sa se afiseze rezultatele"...
burundy17 a scris:

Eu am scris la ultima speta la pct b) ca se respinge si atat, oare primesc ceva punctaj , desi trebuia sa motivez si nu am facut asta ?

Plus ca este interesant faptul ca nu avem niciun punct din oficu, parca la toate examenele mai ai cate ceva din oficiu , aici doar apa si frig in sali. :)

la punctul b) ce era important era argumentarea, cu atat mai mult ca era vorba de o exceptie...Ce zic eu ca se va mai puncta eventual e explicatia de ce era autoritate de lucru judecat in speta, cu introducerea mostenitorului in proces...
Oricum a fost foarte aiurea speta aceea...2 exceptii intr-o singura speta...bravo celor care au rezolvat-o corect!
burundy17 a scris:

Daca ne pica in proportie de 70 - 75 % la procedura civila, ce mai conteaza ce note mari luam la penal si procedura penala ? :D cam asta a fost "smenul" si procedura civila cheia .

Clar...poti sa dai 3 examene mega-usoare daca unul il dai extra-greu... si apoi cine n-a dat examen vine si spune " hai mai da cum ai picat ca chiar a fost foarte usor...da la procedura civila ce a fost mai greu dar in rest v-a dat foarte usor?"

Eu una am "rezolvat problema" cu subiectul 1 de teorie si cu speta cu revizuirea...deci am zburat minim din 3 puncte jumate din start...in rest nici nu vreau sa ma uit pe barem caci oricum faptul e consumat...ramane doar sa ne rugam sa prindem corectori care sa puncteze si inafara baremului...
Cred ca majoritatea celor care au emotii au emotii pentru procedura civila :)

Bine ca au avut bun simt si au dat subiecte usoare la penal si la procedura penala caci altfel daca ar fi intrat 10% din cei care am mai ramas ar fi fost mult....
În atenţia candidaţilor declaraţi admişi la proba I a examenului de admitere în profesia de avocat şi admitere în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar)

Potrivit art. 21 alin. (1) din Regulamentul de examen, proba teoretică şi cu caracter aplicativ constă în:

 tratarea unui / unor subiect(e)
şi
 soluţionarea unui / unor caz(uri) practic(e)

la următoarele discipline: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal.

- luni, 17 octombrie 2011 va avea loc proba scrisă la disciplinele: drept civil şi drept procesual civil;
- miercuri 19 octombrie 2011 va avea loc proba scrisă la disciplinele: drept penal şi drept procesual penal.

Tezele la disciplinele de examen din aceeaşi zi se vor redacta separat, pe foi de examen distincte, fără a fi permisă tratarea subiectelor de la o materie de examen pe foaia de examen destinată celeilalte materii.

Termenul stabilit pentru formularea răspunsurilor este de 4 ore (pentru două discipline grupate în aceeaşi zi). Candidaţii vor preda, la sfârşitul perioadei de 4 ore, lucrările la cele două discipline grupate în aceeaşi zi.
elteka a scris:

Ce parere aveti : cum se poate ajunge de la 20 la 70 de puncte?
La Craiova s-a putut! Nu mai zic nimic.

Poate i-a bagat lucrarea pe "matrita" de la alta grila...