avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate gaby_popescu

Activitate gaby_popescu

Deci,practic eu am anexa 26 de la ultimul angajator,iar de la penultimul o anexa eliberata in 2009 (cand a incetat raportul de munca cu respectivul angajator).Mai este valabila cea din 2009?Sau trebuie sa imi elibereze alta anexa?
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri,mi-au fost foarte utile!

Dati-mi voie sa rectific formularea in legatura cu stagiul de cotizare,nu m-am exprimat corect.

Nu am confundat perioada de somaj cu vechimea in munca.Ma refeream la faptul ca perioada de acordare a ajutorului de somaj se acorda diferentiat in functie in functie de stagiul de cotizare.
Eu am luat anexa 26 doar de la ultima firma la care am lucrat?E necesar sa iau aceasta anexa si de la firmele la care am lucrat inainte?Si daca raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ mai este valabila anexa 26 eliberata in anul 2009 (la momentul plecarii din acea firma)?
As mai avea cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de somaj:
-domiciliul stabil il am in judetul Arges,am viza de flotant in Craiova (in termen de valabilitate),iarfirma la care am lucrat este din Craiova.Pot depune dosarul de somaj in Arges?
-pentru perioada de acordare a ajutorului de somaj se are in vedere stagiul de cotizare de la ultima firma la care am lucrat sau se cumuleaza vechimea ?
-pentru dosarul de somaj diploma de absolvire trebuie copie si original?daca nu am originalul pot folosi copie autentificata?
Multumesc mult pentru raspunsuri!
In contractul individual de munca este specificat ca plata salariului se face pe data de 25 a lunii urmatoare.Intrebam daca la data intrarii in vigoare a concedierii (astazi) angajatorul trebuie sa plateasca toate drepturile salariale pana la data concedierii sau trebuie sa primesc salariul la data cand il primesc ceilalti salariati?
Buna ziua,
Am lucrat 3 ani la o firma (avand ca domeniu de activitate comertul).Pe data de 11.01.2012 am primit decizia de concediere (concediat conform art. 65 (1)-desfiintarea locului de munca) cu termen de preaviz de 20 de zile lucratoare.

Cand pot primi drepturile salariale aferente lunii ianuarie si acelor cateva zile din februarie?
Mentionez ca am semnat fisa de lichidare si in perioada de preaviz angajatorul nu ne-a chemat la servici.Ar putea invoca acest fapt pentru a nu plati drepturile salariale pentru perioada de preaviz?
Răspuns la discuția neclaritate..
Multumesc pentru sfaturi...e foarte interesanta solutia,dar sunt foarte sceptic...contractul este din data de 13.04 dar este inregistrat la ITM in 28.04...
tudorvaleriu a scris:

1. Pe repartitia data de AJOFM nu scrie data de incepere a activitatii.
2. Daca cel care solicita repartie este somer "in plata", atunci angajatorul completeaza o scrisoate tip, data de AJOFM, in care specifica data incheierii CIM si, cu aceeasi data, i se da decizia de incetare a platii indemnizatiei de somaj.
3. Cred ca angajatorul a gresit, poate fara sa vrea, cand a antedatat CIM, fara sa stie ce incurcatura poate produce. Asa se intampla cand de resurse umane se ocupa persoane necalificate in domeniu.
4. Daca CIM a fost inregistrat la ITM nu cred ca il puteti anula. Vorbiti acolo, dar sunt sceptic.

si nu exista nicio posibilitate de a corela cele doua date?nu as vrea sa pierd facilitatile din cauza unei neglijente....
practic repartitia este pe 21.04.2009 iar contractul individual de munca este pe 13.04.2009......precizez ca am semnat contractul in alb cu cateva zile inaintea primirii repartitiei....contabila mi-a oferit niste explicatii ambigue,cum ca legea ii permite sa dateze contractul cu 20 de zile inainte si a crezut ca imi face un serviciu...exista posibilitatea de a corela cele doua date...am sunat la Agentia Locala pentru Ocuparea Fortelor de Munca Campulung Muscel si mi-au zis ca data repartitiei nu se poate modifica singura posibilitate fiind modificarea datei contractului de munca....
Discuție neclaritate..
Buna seara!M-am angajat din somaj si am inteles ca beneficiez de cateva facilitati (30 % din somaj si prima de instalare,deoarece locul de munca este la peste 50 de km de resedinta)..Am fost la Agentia pentru Ocuparea Locurilor de Munca cu actele necesare pentru obtinerea faclitatilor,dar am intampinat o problema,data incheierii contractului individual de munca nu coincide cu data repartitiei din somaj...Se mai poate face ceva in acest sens?Nu vreau sa pierd aceste facilitati...