avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neclaritate..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neclaritate..

Buna seara!M-am angajat din somaj si am inteles ca beneficiez de cateva facilitati (30 % din somaj si prima de instalare,deoarece locul de munca este la peste 50 de km de resedinta)..Am fost la Agentia pentru Ocuparea Locurilor de Munca cu actele necesare pentru obtinerea faclitatilor,dar am intampinat o problema,data incheierii contractului individual de munca nu coincide cu data repartitiei din somaj...Se mai poate face ceva in acest sens?Nu vreau sa pierd aceste facilitati...
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:18, 21 Mai 2009
putin mai exact daca puteti sa ne spuneti, aveti repartitie pe care scrie ca incepeti munca din ce data? Care e data reala de la care incepeti munca? ca sa intelegem macar cine a gresit la inscrierea datei respective.
este importanta corelarea celor doua date.Cred ca ar fi bine sa lamuriti angajatorul cu privire la acest aspect si cele doua date sa corespunda.
practic repartitia este pe 21.04.2009 iar contractul individual de munca este pe 13.04.2009......precizez ca am semnat contractul in alb cu cateva zile inaintea primirii repartitiei....contabila mi-a oferit niste explicatii ambigue,cum ca legea ii permite sa dateze contractul cu 20 de zile inainte si a crezut ca imi face un serviciu...exista posibilitatea de a corela cele doua date...am sunat la Agentia Locala pentru Ocuparea Fortelor de Munca Campulung Muscel si mi-au zis ca data repartitiei nu se poate modifica singura posibilitate fiind modificarea datei contractului de munca....
1. Pe repartitia data de AJOFM nu scrie data de incepere a activitatii.
2. Daca cel care solicita repartie este somer "in plata", atunci angajatorul completeaza o scrisoate tip, data de AJOFM, in care specifica data incheierii CIM si, cu aceeasi data, i se da decizia de incetare a platii indemnizatiei de somaj.
3. Cred ca angajatorul a gresit, poate fara sa vrea, cand a antedatat CIM, fara sa stie ce incurcatura poate produce. Asa se intampla cand de resurse umane se ocupa persoane necalificate in domeniu.
4. Daca CIM a fost inregistrat la ITM nu cred ca il puteti anula. Vorbiti acolo, dar sunt sceptic.
tudorvaleriu a scris:

1. Pe repartitia data de AJOFM nu scrie data de incepere a activitatii.
2. Daca cel care solicita repartie este somer "in plata", atunci angajatorul completeaza o scrisoate tip, data de AJOFM, in care specifica data incheierii CIM si, cu aceeasi data, i se da decizia de incetare a platii indemnizatiei de somaj.
3. Cred ca angajatorul a gresit, poate fara sa vrea, cand a antedatat CIM, fara sa stie ce incurcatura poate produce. Asa se intampla cand de resurse umane se ocupa persoane necalificate in domeniu.
4. Daca CIM a fost inregistrat la ITM nu cred ca il puteti anula. Vorbiti acolo, dar sunt sceptic.

si nu exista nicio posibilitate de a corela cele doua date?nu as vrea sa pierd facilitatile din cauza unei neglijente....

Alte discuții în legătură

Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca rona71 rona71 buna ziua, La data de 29.05.2009 am incetat contractul de munca cu firma x. Incepand cu data de 01.06.2009 sunt angajata la firma y , urmand sa incheiem cim ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj dacmoto dacmoto Buna seara, Am urmatoarea problema: Pe 3 august o persoana pleaca de la SC Y pt a se angaja la SC X. (pe 3 aug pleaca de la SC Y si tot pe 3 aug se ... (vezi toată discuția)