buna ziua,
La data de 29.05.2009 am incetat contractul de munca cu firma x. Incepand cu data de 01.06.2009 sunt angajata la firma y , urmand sa incheiem cim pe perioada nedeterminata. Intrebind astazi despre cim-ul pe care nu l-am semnat inca mi s-a raspuns ca acesta va fi incheiat cu data de 01.07.2009, intrucit "nu am depus la timp cartea de munca "( eu stiam ca este suficienta declaratia prin care mentionez unde se afla cartea de munca si cand o voi aduce)
1 Care sunt consecintele intreruperii de o luna in cartea de munca?
2 Nu se poate totusi incheia cim-ul cu 15 iunie(inregistrare la angajator) si inregistrat la ITM pana pe 05.07.2009?
3 Ce acte trebuie sa depuna angajatorul odata cu CIM-ul?
4 repartitia de la somaj este necesara pentru incheierea CIM ?
Nu are legatura carnetul de munca cu contractul individual de munca.Este suficienta declaratia pe proprie raspundere cu privire ca existenta ei.
1) perioada aceea lipsa nu se considera vechime in munca si nu aveti acoperire la CAS , CASS , Somaj, etc
2)este corecta varianta pe care ati mentionat-o Dmv , trebuie sa fie de acord angajatorul;
3) copie CI , copie acte studii
4) nu este nevoie de repartitie in cazul mentionat de Dmv
Mult succes,
Nu va lasati intimidata de anumite aspecte pe care angajatorul vi le sugereaza.ramaneti pe pozitie si explicatii ca ceea ce ati expus mai sus este legal si ca beneficiati de acest drept.
Multumesc.
Indraznesc totusi pentru inca o lamurire.
de ce se solicita repartitie de la somaj? nu este singurul angajator, de fapt cred ca am depus aceasta repartitie si la angajatorii anteriori desi nici atunci nu am fost in somaj? Beneficiaza angajatorii de facilitati in situatia data ( angajarea unei persoane repartizate de la AJOFM)?
1. Obligatorie este declararea locului de munca vacant la AJOFM, dar asta este problema angajatorului si nu a dvs. ca salariat.
2. Repartitia nu este obligatorie. Ea se elibereaza de AJOFM in baza declaratiei de loc vacant data de angajator. este o formalitate prin care AJOFM tine evidenta locurilor de munca vacante si ocupate ulterior.
Angajare
blareanabel
Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj
Vioreld
buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa somaj
rraicu
Buna seara! am si eu o intrebare; am fost disponibilizata incepand cu data de 01.02.2010, prin desfiintarea postului; mi-am depus dsosarul de somaj; la data de ... (vezi toată discuția)