avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare dupa somaj

Buna seara! am si eu o intrebare; am fost disponibilizata incepand cu data de 01.02.2010, prin desfiintarea postului; mi-am depus dsosarul de somaj; la data de 22.03.2010 trebuie sa ma duc pentru prima viza pe carnetul de somajul si modificarea in cartea de munca (pe care cei de la AJOFM mi-au lasat-o in grija!) ; problema este ca am primit o oferta si as putea incepe din data de 03.03.2010. Care sunt pasii ? stiu ca trebuie sa anunt ca m-am angajat dupa ce primesc contractul de munca inregistrat - stiu bine ? si sa solicit acordarea celor 30 % ; am dreptul la 30 % ? cand ar trebui sa anunt ca ma angajez ? e suficient atunci cand ar trebui sa-mi vizeze cartea de munca si carnetul ?
multumesc.
1. Nu e nevoie sa asteptati pana la prima viza pe carnetul de somer.
2. Angajatorul trimite la AJOFM lista cu locul de munca vacant (o puteti duce si dvs., personal) iar dvs. primiti ordinul de repartitie de la AJOFM catre angajator.
3. Dupa ce incheiati contractul individual de munca (CIM) va duceti la AJOFM cu o copie de pe acesta, inregistrat la ITM, si vi se inceteaza somajul.
4. Tot atunci cereti sa completati o cerere tip pentru a primi cei 30%.
5. Pentru a primi lunar cei 30% din indemnizatia de somaj (pana la expirarea termenului initial) sunt puse doua conditii: CIM sa fie pe durata nedeterminata si sa nu mai fi lucrat la acest angajator in ultimii 2 ani.
Dupa ce va angajati mergeti la AJOFM cu contractul individual de munca incheiat si va vor consilia cei de acolo cu ce e de facut.

Succes!
buna ziua!
din pcate nu mai gasesc topicul la care am mai scris, asa c o sa-mi scriu problema aici...pana in 20.05 mai sunt in somaj si doresc sa ma angajez, doar ca cei cu care vreau sa fac constractul vor sa-mi faca direct contr. incepand cu data de 01.06...intrebarea mea este: cu ce ma afecteaza pe mine cele ~ 10 zile de pauza? Eu le-am zis sa-mi faca contr. din 20-21.05 ca sa nu am intrerupere, dar trag de timp...cum e mai bine sa fac?
multumesc!
1. N-ar fi rau sa-l convingeti pe angajator sa va faca CIM cu data de 21.05.2010.
2. Daca nu, nu e nici o nenorocire. Ce sunt 10 zile in viata unui om?
3. Daca va afecteaza cu ceva este ca aceste zile nu constituie stagiu de cotizare nici la pensie, nici la sanatate, nici la somaj.
va multumesc mult de raspuns! sper sa-i pot convinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj teodorarus teodorarus buna,vroiam sa stiu cum trebuie sa procedez daca sunt in somaj si tocmai mi-am gasit un loc de munca iar din somaj mai am 5 luni? multumesc (vezi toată discuția)
Angajare blareanabel blareanabel Buna ziua! Am o prietena care este in somaj,de cateva zile a fost la un interviu pt un loc de munca, angajatorul a trimis-o la AJOFM sa anunte ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Formalitati de efectuat la ajofm in mometul unei noi angajari OanaLH OanaLH In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont ... (vezi toată discuția)