avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FORMALITATI de efectuat la AJOFM in mometul unei noi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FORMALITATI de efectuat la AJOFM in mometul unei noi angajari

In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont propiu persoana pe care vrea sa o angajeze dar de la AJOFM mi se cere instiintare emisa de angajator privind angajarea in munca la care se anexeaza copie dupa buletinul angajatului+copie dupa ultima diploma de studiu+adeverinta de la medicul de familie iar din cate au argumentat ei au spus ca ar fi conform legii 76/2002 dar eu nu gasesc nici un articol care sa redea acest lucru. Poate ma poate ajuta cineva care a ami intalnit situatia.:(

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:55, 5 Mai 2012
Buna ziua.
Foarte bine ca ati gasit pe cont propriu. mergeti cu situatia locurilor vacante si spuneti ca aveti deja omul, sa va de-a repartitie pentru el.


Dispozitia de repartizare se elibereaza numai persoanelor in cautarea unui loc de munca inregistrate in evidenta agentiei pentru ocuparea fortei de munca. Pentru inregistrare persoana in cautare de loc de munca trebuie sa prezinte buletinul/cartea de identitate (copie si original), actele de studii si de calificare, carnetul de munca, in cazul persoanelor provenite din munca si adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil
Pai asa am facut dar persoana pe care am angajato este din alt judet iar cei de la AJOFM nu vor sa-mi dea repartitie decat daca aduc copie dupa viza de flotant! Pe mine ma intereseaza cadrul legal in baza caruia imi cer aceste acte: copie dupa C.I.+adev medicala ca ar fi apt in munca+Copie dupa ultima diploma de studiu +viza flotant daca este din alt judet! Este legal sa-mi mi se ceara atatea acte ? Cuma au loc aceste proceduri celelalte judete?
Este legal sa va ceara atatea acte.
Dati un telefon la AJOFM de unde este persoana respectiva, si o sa va trimita ei daca ii rugati frumos repartitia pentru salariatul respectiv. eu asa am procedat.
O sa va ceara situatia locurilor vacanta inregistrare unde firma isi are sediul si copiile dupa actele salariatului.
Am sunat inca o data la AJOFM Iasi si mi-au spus ca inclusiv in cazul persoanelor ce nu se afla in cautarea unui loc de munca si nu sunt inregistrate in evidenta agentiei pentru ocuparea fortei de munca trebuie sa urmez aceeasi procedura. Ei considera ca trebuie sa obtin repartitie inclusiv in cazul unei persoane care abia si-a dat demisia de la o alta firma pentru a ocupa un loc vacant pe care firma mea il pune la dispozitie.
Nu mai inteleg nimic, eu sunt tot din Iasi si nu mi se par lucrurile asa complicate acolo.

Ok sa recapitulam
Mergi la somaj cu Declararea locurilor de munca vacante, o inregistrezi.
Completeaza o instiintare privind incadrarea in munca a persoanei (este un document tip, poti lua de la ei)
Suni la somaj unde isi are domiciliul persoana, le explici ca ai nevoie de o repartitie, ca ai deja persoana, si ca apartine de ei.
Transmiti pe mail sau pe fax la ei decalararea locurilor de munca vacante inregistrate la somaj iasi, instiintarea de angajare, si copie dupa acte.
Ei iti vor transmite repartitia.

Alte discuții în legătură

Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Inregistrare firma noua itm RodicaSimona RodicaSimona Ca sa-mi pot inregistra firma la ITM reprezentantul legal al firmei mele mi-a cerut sa depun un formular de repartitii la somaj. Cei de la somaj mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)