Pentru inregistrarea firmei la ITM trebuie sa faceti prima depunere a Revisal cu adresa de inaintare si pe suport electronic, sa aveti o copie dupa CUI si stampila pentru stampilarea cererii ce o veti depune pentru obtinerea parolei.
In ceea ce priveste repartitia, inainte era solicitata la ITM cand se inregistrau contractele la ghiseu, dar acum nu mai este. Nu cred ca este rau insa, sa o aveti la dosarul de angajare.
De regula sau in practica, atunci cand un angajator doreste sa angajeze personal anunta locul de munca vacant la AJOFM (sau asta ar trebui sa faca conform legii). In cazul in care persoana ce se doreste a fi angajata exista, trebuie sa depuna la AJOFM un dosar pentru someri neindemnizabili, astfel incat sa se poata face o repartitie de la somaj pe numele sau, daca persoana nu exista, AJOFM poate repartiza pe cineva din baza de date care corespunde profilului. Abia daca nu se aplica nici unul din aceste doua cazuri, repartitia nu mai este obligatorie a se regasi la dosarul personal al persoanei angajate.
Conform Legii 76/2002 actualizata, angajatorii au obligatia anuntarii locurilor de munca vacante la AJOFM.
"Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10;
Art. 114. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;"