avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii noi angajari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

noi angajari

pt. a angaja o persoana care nu a mai avut serviciu, doar ajutor social, mai trebuie la angajare repartitie de la somaj? multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 20:14, 7 Iunie 2009
Da, va trebuie repartitie.
1. Conform Legii 76/2002 obligatorie este declararea locului de munca vacant. In caz contrar luati amenda.
2. Mergeti la AJOFM, luati formularul "Situatia locurilor de munca vacante", il completati si il duceti la ei. Pe baza acesteia se elibereaza si repartitiile.
Cand aveti cererea de angajare aprobata de cond. soc., mergeti la Comp. R.U. pentru formele de angajare, dupa ce sunteti angajata, va elibereaza o adresa/adeverinta pentru Primaria de unde primiti ajutor social, in care sunt instiintati ca incepand cu data de ............ati fost angajata la SC...................., in functia/meseria...................., durata si perioada CIM-ului..............., cu un salariu tarifar lunar brut...................., echivalent salariu net........................ in baza acestei adrese/adeverinte Primaria inceteaza ajutorul social.
Cu somajul este alta speta, depinde de angajator daca va trimite la somaj pentru repartitie sau nu !
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
Este obligatoriu sa faceti repartitia la somaj
daniela vorovenci a scris:

Este obligatoriu sa faceti repartitia la somaj


Atentie, in aceasta speta avem ajutor social pe cate il primeste de la primarie !
Repartitia de la somaj rezulta din alta lege. Daca nu are situatia locurilor de munca depusa la AJOFM, repartitia are relevanta !, ca este obligatorie, o stiu.
Ce sanctiune primesc de la AJOFM ? pentru ca nu am depus situatia locurilor vacante si la dosarul de angajare nu am repartitie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Conventie cu ajofm vanatorul vanatorul Buna ziua, In urma cu o luna am angajat o persoana de peste 45 ani, care era inregistrata la ajofm in cautare de loc de munca, dar nu am avut repartitie de la ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj Andrei Gica Andrei Gica Mai este necesara repartitie de la somaj in cazul in care persoana care urmeaza sa se angajeze nu este somera? Va rog sa precizati in ce situatie este necesara ... (vezi toată discuția)