avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dispozitie repartizare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dispozitie repartizare somaj

Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Vladzor , utilizator 20:33, 21 Iunie 2011
1. Nu este obligatorie dispozitia de repartizare, mai ales ca pensionarul nu mai poate beneficia de indemnizatie de somaj. Dar este obligatorie depunerea la AJOFM a listei cu locul de munca vacant.
2. Din acelasi motiv pentru pensionarul salariat nu se retine si nu se plateste contributie pentru somaj.
Va multumesc frumos domnule Valeriu Tudor=D>
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
remuspr, utilizator
Domnule Tudor, puteti sa ne spuneti in ce cazuri este obligatorie dispozitia de repartizare, si in ce conditii se acorda? Puteti eventual cita legile/ordonantele respective? Va multumesc.
1. Dispozitia de repartizare data de AJOFM nu este obligatorie in nici o situatie si nu este prevazuta in Legea 76/2002.

2. Obligatorie este numai Lista de locuri vacante pe care trebuie sa o inainteze angajatorul la AJOFM.

3. Din Legea 76/2002:
Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
...
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
4. Dispozitia de repartizare o emite AJOFM atunci cand are lista locurilot vacante si gaseste printre somerii inregistrati unul care se potriveste postului nvacant si il repartizeaza la unitatea respectiva.

5. Angajatorul nu este obligat sa-l angajeze pe respectivul care vine cu dispozitia de repartizare dara are obligatia sa scrie pe ea, la rubrica respectiva, ca nu il angajeaza. persoana se intoarce la AJOFM cu repartitia refuzata si continua sa primeasca indemnizatia de somaj.
Si cum anume anunta angajatorul faptul ca a angajat pe cont propriu o persoana pe locul vacant? Si unde anume se face acest anunt, la AJOFM corespunzator judetului in care se afla angajatorul, sau judetului unde se afla in evidenta noul angajat?

Alte discuții în legătură

Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Repartitie ajofm - absolut necesara? ioanmosincat ioanmosincat Am demisionat de la precedentul loc de munca si m-am angajat la actualul in 1 aprilie. Printre toate documentele necesare la angajare. aici mi-au cerut ... (vezi toată discuția)