avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repartitie de la AJOFM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repartitie de la AJOFM

Buna ziua!
Am o firma noua, fara salariati deocamdata.
Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM?
Pentru aceasta repartitie merge angajatorul sau viitorul salariat la AJOFM?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:41, 6 Aprilie 2012
Dv. comunicati agentiei locurile de munca vacante.
Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
Agentia va da repartitie persoanei aflate in cautarea unui loc munca care poate fi si una selectata deja de dv.
1. Dispozitia de repartizare nu este obligatorie pentru dvs. ca angajator, ea se elibereaza, de regula, somerilor inregistrati la Agentia de Somaj si care incheie un contract individual de munca (CIM) in aceasta perioada.

2. Obligatoriu pentru dvs. este sa comunicati Agentiei de Somaj "Lista locurilor de munca vacante" asa cum spune Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
...
Art. 114.
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...

3. Formularul "Lista locurilor de munca vacante" il luati de la Agentia de Somaj.

4. - Daca soferul pe care vreti sa-l angajati nu este somer indemnizat il puteti angaja fara a mai aduce dispozitie de repartizare de la Agentia de Somaj (dvs. veti duce la Agentia de Somaj numai "Lista cu locurile de munca vacante").
- Daca soferul respectiv este somer indemnizat ii dati lui "Lista cu locurile de munca vacante", se duce cu ea la Agentia de Somaj ia dispozitia de repartizare si vine la dvs. sa incheiati CIM.

5. "Lista cu locurile de munca vacante" se intocmeste in doua exemplare, unul ramane la Agentia de Somaj iar celalalt, cu numarul de inregistrare la agentie, il pastarti la dvs. ca sa dovediti ca ati comunicat locurile vacante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Repartitie ajofm - absolut necesara? ioanmosincat ioanmosincat Am demisionat de la precedentul loc de munca si m-am angajat la actualul in 1 aprilie. Printre toate documentele necesare la angajare. aici mi-au cerut ... (vezi toată discuția)