avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna,vroiam sa stiu cum trebuie sa procedez daca sunt in somaj si tocmai mi-am gasit un loc de munca iar din somaj mai am 5 luni? multumesc
te poti angaja ,poti ramane in somaj.e riscant sa muncesti la negru si sa iei si somaj daca la asta te-ai gandit
1. Nu-i nici o problema. Daca va convine noul serviciu mergeti la angajator si incheiati un contract individual de munca (CIM).
2. Cu o copie dupa CIM (inregistrat la ITM) va duceti la Agentia de Somaj, predati carnetul de somer si va inceteaza indemnizatia desomaj cu data angajarii.
3. Daca nu ati mai lucrat la acest angajator in ultimii 2 ani veti primi in fiecare luna 30% din indemnizatie de somaj, timp de 5 luni cat a mai ramas. Pentru asta trebuie sa completati o cerere tip la Agentia de Somaj.
4. Daca va angajati cu CIM pe perioada determinata atunci se suspenda indemnizatia de somaj care se reia, de unde a ramas, la data expirarii CIM.
buna ziua!
am o intrebare: azi e ultima mea viza la somaj (am fost 12 luni in somaj) ma intereseaza care e procedura de acum inainte? adica trebuie sa-mi gasesc ceva de lucru si sa incep cu ziua de 07.05 ca sa am continuitate la vechime sau cum sa procedez? eu as avea o promisiune de sapt viitoare, dar nush exact ....
1. Va duceti la Agentia de Somaj unde vi se va inmana o decizie de incetare a platii indemnizatiei de somaj si, eventual, carnetul de munca completat cu perioada de somaj indemnizat.
2. Dupa aceea sunteti "libera" sa va cautati de lucru. Daca incheiati un contract individual de munca imediat, cu 07.05.2010, este si mai bine, nu mai aveti pauza in stagiul de cotizare pentru pensie, sanatate si somaj.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
am fost la somaj si azi a fost ultima viza m-au mai chemat in 20.05 cu carnetul pt decizia aia, deci eu sunt "libera" din 21.05, nu?

Alte discuții în legătură

Angajare dupa somaj rraicu rraicu Buna seara! am si eu o intrebare; am fost disponibilizata incepand cu data de 01.02.2010, prin desfiintarea postului; mi-am depus dsosarul de somaj; la data de ... (vezi toată discuția)
Procedura ridicare dosar somaj gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Pe 29 noiembrie am depus dosajul de somaj si maine, adica pe 15 dec ar trebui sa ma duc sa pun prima ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj my23 my23 Buna ziua, Daca luna aceasta pe 14 ma duc la 1 viza pt somaj in cat timp mi se vireaza banii pe card? Multumesc (vezi toată discuția)