avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restante salariale in cazul concedierii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restante salariale in cazul concedierii

Buna ziua,
Am lucrat 3 ani la o firma (avand ca domeniu de activitate comertul).Pe data de 11.01.2012 am primit decizia de concediere (concediat conform art. 65 (1)-desfiintarea locului de munca) cu termen de preaviz de 20 de zile lucratoare.

Cand pot primi drepturile salariale aferente lunii ianuarie si acelor cateva zile din februarie?
Mentionez ca am semnat fisa de lichidare si in perioada de preaviz angajatorul nu ne-a chemat la servici.Ar putea invoca acest fapt pentru a nu plati drepturile salariale pentru perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 10 Februarie 2012
In principiu, plata se va face la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
In contractul individual de munca este specificat ca plata salariului se face pe data de 25 a lunii urmatoare.Intrebam daca la data intrarii in vigoare a concedierii (astazi) angajatorul trebuie sa plateasca toate drepturile salariale pana la data concedierii sau trebuie sa primesc salariul la data cand il primesc ceilalti salariati?
Angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile salariale pana la data incetarii raportului de munca ... insa plata efectiva o poate face la data stabilita in c.i.m. pentru achitarea salariului.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
As mai avea cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de somaj:
-domiciliul stabil il am in judetul Arges,am viza de flotant in Craiova (in termen de valabilitate),iarfirma la care am lucrat este din Craiova.Pot depune dosarul de somaj in Arges?
-pentru perioada de acordare a ajutorului de somaj se are in vedere stagiul de cotizare de la ultima firma la care am lucrat sau se cumuleaza vechimea ?
-pentru dosarul de somaj diploma de absolvire trebuie copie si original?daca nu am originalul pot folosi copie autentificata?

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii si indemnizatie de somaj 2012 anca18 anca18 Buna ziua, Lucrez de 1 an si jumatate pe postul de programator. Zilele acestea, datorita reorganizarii financiare s-a decis desfiintarea acestui post, si ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc sandycraciun sandycraciun Buna ziua, In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 am fost angajata cu contract pe perioada determinata. Din iaunuarie 2011 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj ginastef77 ginastef77 Buna ziua Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. Pe parcursul facultatii am fost angajata cu CIM la o societate care pe ultimele 24 ... (vezi toată discuția)