avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restante salariale in cazul concedierii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restante salariale in cazul concedierii

Buna ziua,
Am lucrat 3 ani la o firma (avand ca domeniu de activitate comertul).Pe data de 11.01.2012 am primit decizia de concediere (concediat conform art. 65 (1)-desfiintarea locului de munca) cu termen de preaviz de 20 de zile lucratoare.

Cand pot primi drepturile salariale aferente lunii ianuarie si acelor cateva zile din februarie?
Mentionez ca am semnat fisa de lichidare si in perioada de preaviz angajatorul nu ne-a chemat la servici.Ar putea invoca acest fapt pentru a nu plati drepturile salariale pentru perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:30, 10 Februarie 2012
1. actele de somaj le puteti depune la AJOFM Arges.

2. Perioada de somaj nu constituie vechime in munca, ci stagiul de cotizare asimilat care se ia in considerare la pensie.

3. Actele necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:
[ link extern ]
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri,mi-au fost foarte utile!

Dati-mi voie sa rectific formularea in legatura cu stagiul de cotizare,nu m-am exprimat corect.

Nu am confundat perioada de somaj cu vechimea in munca.Ma refeream la faptul ca perioada de acordare a ajutorului de somaj se acorda diferentiat in functie in functie de stagiul de cotizare.
Eu am luat anexa 26 doar de la ultima firma la care am lucrat?E necesar sa iau aceasta anexa si de la firmele la care am lucrat inainte?Si daca raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ mai este valabila anexa 26 eliberata in anul 2009 (la momentul plecarii din acea firma)?
Asa este , perioada in care veti beneficia de somaj se calculeaza in functie de stagiu de cotizare ...

Adeverinta pentru somaj se ia de la angajatorii care acopera stagiul minim de cotizare ..12 luni.
Deci,practic eu am anexa 26 de la ultimul angajator,iar de la penultimul o anexa eliberata in 2009 (cand a incetat raportul de munca cu respectivul angajator).Mai este valabila cea din 2009?Sau trebuie sa imi elibereze alta anexa?
Parerea mea este ca acel act este inca valabil ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii si indemnizatie de somaj 2012 anca18 anca18 Buna ziua, Lucrez de 1 an si jumatate pe postul de programator. Zilele acestea, datorita reorganizarii financiare s-a decis desfiintarea acestui post, si ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc sandycraciun sandycraciun Buna ziua, In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 am fost angajata cu contract pe perioada determinata. Din iaunuarie 2011 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj ginastef77 ginastef77 Buna ziua Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea. Pe parcursul facultatii am fost angajata cu CIM la o societate care pe ultimele 24 ... (vezi toată discuția)