va multumesc, insa temerile mele sunt legate de faptul ca nu stiu cum va reactiona in momentul in care vom pleca, drept pentru care insist si va intreb:
- poate sa depuna vreo plangere ca i-am luat copilul, ori
- poate sa ma acuze de parasire de domiciliu,
poate sa actioneze in vreun fel in care ar putea sa-mi afecteze demersurile ulterioare pe care intentionez sa le intreprind in vederea obtinerii custodiei fetitei mele
Va rog am nevoie de un sfat avizat!
Cu toate ca am incercat sa-mi salvez casnicia, diferentele dintre mine si sotul meu, precum si problemele aparute, au facut ca, in termeni juridici vorbind, relatiile de familie sa fie grav si iremediabil afectate.
Doresc sa parasesc impreuna cu fetita mea minora apartamentul proprietate a sotului si sa ma mut la parinti, in conditiile in care nu dispun in acest moment de resurse materiale pentru a intenta divortul.
Ce poate sa-mi faca sotul meu in aceasta situatie, din punct de vedere legal ?
Cum trebuie sa procedez eu ca sa pot pleca fara a avea ulterior probleme, respectiv pana la divort sau chiar in timpul procesului ?
mai am insa o intrebare: actiunea in instanta de care ati pomenit impotriva cui trebuie sa o deschid...impotriva asiguratorului sau impotriva persoanei vinovate?
cum s-a produs evenimentul:
masina mea (logan) care era oprita in parcare, a fost avariata de o toyota (de asemenea parcata, dar vis-a-vis fata de masina mea, la cca.10m distanta) pusa in miscare datorita neglijentei soferului care nu a asigurat-o corespunzator ulterior opririi, respectiv nu a tras frana de mana inainte de a cobori din vehicul.
la politie:
am mers la BGP-accidente usoare impreuna cu soferul vinovat, am dat amandoi declaratii, am obtinut copia politei RCA, insa in loc de proces-verbal de constatare m-am ales doar cu autorizatie de reparatie, pe spatele careia politistul a scris cum s-a produs evenimentul precum si asiguratorul RCA (seria si nr. politei).
solicitand procesul-verbal mi s-a spus ca nu se poate intocmi deoarece fapta nu este prevazuta in noul cod rutier si astfel ca nu poate fi incadrata nicaieri in lege...dar ca ei inteleg din declaratii ca soferul toyotei se face vinovat de producerea accidentului si sa merg cu autorizatia de reparatie linistit la asiguratorul RCA ca ma despagubeste.
am insistat deoarece stiu ca in lipsa unui proces-verbal...document prin care politia stabileste clar ca este un vinovat (soferul toyotei) si un tert pagubit (eu) urma sa am greutati cu obtinerea despagubirii.
Final:
m-am prezentat la asigurator cu polita (in copie), cu fotografiile facute cu telefonul mobil dar fara proces-verbal ...raspuns: ne pare rau dar fara nu se poate
va rog daca stiti ceva ce m-ar putea ajuta...m-am interesat si reparatia ar fi 600-700 lei dar nu am nici o vina de ce sa ii platesc din buzunar?!?!
am uitat sa mentionez dauna: aripa spate stanga infundata...posibil si contraaripa (asta nu se vede decat la service)
va multumesc