Multumesc pentru raspuns.
Insa cum se poate dovedi ca vanzarea s-a facut in dauna creditorului din moment ce masina se instraineaza sa zicem cun 1- 2 luni inainte de incetarea platii ratelor la banca?
Buna ziua! Doresc sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea ipoteza:
Inainte de deschiderea procedurii de executare silita asupra unui autoturism prop. personala ma duc la administratia financiara cu o persoana X si trec autoturismul pe numele acesteia fara a mai schimba talonul la politie. Dupa o perioada, sa zicem 1 an, noul proprietar vrea sa vanda autoturismul. Este evident ca acesta va plati o amenda intrucat nu a declarat schimbarea proprietarului la politie.
Intrebarile sunt:
- Pot scapa de executare pe autoturism ( eu folosind in continuare masina)?
- Care este cuantumul amenzii?
- Cum trebuie procedat pentru a se putea instraina din nou autoturismul, avand in vedere ca pe talon si cartea masinii figureaza primul proprietar?
Buna ziua! Lucrez in sistemul bugetar si doresc sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea ipoteza:
Daca optez ca salariul pe care il incasez pe un card, la banca x al carui titular de cont sunt, sa il primesc de maine pe un alt card ce are ca titular o alta persoana, se mai poate pune poprire pe acel cont?
In caz negativ este adevarat ca 33% din salariu va fi oprit direct de catre angajator inainte sa-mi vireze banii pe noul card pentru care am optat si al carui titular este o alta persoana?
Va adresez aceasta intrebare intrucat am auzit cazuri in care desi trebuia sa se retina direct de catre angajator 33% din salariu..... banii au fost virati integral pe cardul de salariu si s-a pus porire pe contul in care era virat salariul iar omul a ramas fara nici un ban.... de aici rezultand o pierdere de vreme cu actiuni in instanta pentru indreptarea situatiei.
Va multumesc.
Am nevoie de un sfat/ consultanta de la o persoana avizata daca se poate.
In fapt, in luna decembrie 2008 am solicitat si obtinut o refinantare la doua credite, in suma de 60.000 lei pe o perioada de 10 ani , contractul de credit fiind fara garantii mobiliare sau de alta natura. Pentru obtinerea creditului am prezentat adeverinta de venit de la locul de munca. Precizez ca lucrez in sistemul public si voi fi afectat de scaderea venitului cu 25%.
In urma cu trei luni am intampinat probleme in achitarea ratelor, in prezent fiind restant cu trei rate (90 zile). As dori sa-mi descrieti ipotezele in care ar putea decurge actiunile bancii impotriva mea, in cazul in care nu voi mai putea plati ratele la banca.
M-ar interesa daca se va ajunge la un proces in instanta civila sau contractul in sine reprezinta titlu executoriu (va fi investit direct cu formula executorie) si nu se va mai ajunge in instanta civila. In cazul in care banca va avea nevoie de o hotarare definitiva in instanta pt. instituirea porpririi pe salariu in cuantum de 33,3 % cam cat ar putea dura un asemenea proces. Mentionez ca detin in proprietate o masina. Daca o instrainez inainte de demarare procedurii se poate ataca actul de vanzare-cumparare? VA MULTUMESC ANTICIPAT.