avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot scapa de executare pe autoturism proprietate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot scapa de executare pe autoturism proprietate personala in urmatoarea ipoteza?

Buna ziua! Doresc sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea ipoteza:
Inainte de deschiderea procedurii de executare silita asupra unui autoturism prop. personala ma duc la administratia financiara cu o persoana X si trec autoturismul pe numele acesteia fara a mai schimba talonul la politie. Dupa o perioada, sa zicem 1 an, noul proprietar vrea sa vanda autoturismul. Este evident ca acesta va plati o amenda intrucat nu a declarat schimbarea proprietarului la politie.
Intrebarile sunt:
- Pot scapa de executare pe autoturism ( eu folosind in continuare masina)?
- Care este cuantumul amenzii?
- Cum trebuie procedat pentru a se putea instraina din nou autoturismul, avand in vedere ca pe talon si cartea masinii figureaza primul proprietar?
Cel mai recent răspuns: liviualexandru99 , utilizator 14:52, 11 Iunie 2010
pueti vinde masina, dar daca se dovedeste ca vanzarea s-a facut in dauna creditorilor, contractul de vanzare-cumparare poate fi anulat.
autoturismul nu mai poate fi instrainat cu actele in regula atata timp cat pe talon nu figureaza ca proprietar cel care o vinde.

mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro
Multumesc pentru raspuns.
Insa cum se poate dovedi ca vanzarea s-a facut in dauna creditorului din moment ce masina se instraineaza sa zicem cun 1- 2 luni inainte de incetarea platii ratelor la banca?
Si cat este amenda pentru ca la momentul canmd va fi din nou vanduta, al doilea proprietar va plati evident o amenmda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare executare silita cnadnr pentru circulatie cu autoturism vandut din 2010 unei firme de dezmembrari Razvan_Moldoveanu Razvan_Moldoveanu Buna ziua, Ma aflu in fata unei situatii care din punctul meu de vedere este aberanta: In data de 22.10.2010 am vandut un autoturism unei firme ce se ocupa ... (vezi toată discuția)
Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate - auto înmatriculat în romania dyma1982 dyma1982 Buna ziua. Scriu aici poate e cineva care ma poate ajuta cu informatii / sfaturi. Am incercat si din alte surse dar unele informatii se bat in cap sau nu stiu ... (vezi toată discuția)
Nu am inmatriculat autoturismul pe numele meu, pot circula cu acesta fara a avea probleme cu politia? rykos_rykos rykos_rykos Eu sunt din Braila. In august 2011 am cumparat din Cluj un autoturism. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu proprietarul masinii ( trecut si pe carte ... (vezi toată discuția)