avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestare Executare Silita CNADNR pentru circulatie ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestare Executare Silita CNADNR pentru circulatie cu autoturism vandut din 2010 unei firme de dezmembrari

Buna ziua,

Ma aflu in fata unei situatii care din punctul meu de vedere este aberanta:
In data de 22.10.2010 am vandut un autoturism unei firme ce se ocupa cu dezmembrari. La momentul respectiv eu am respectat toata procedura ce trebuie urmata in acest caz: am facut contract de vanzare cumparare cu firma respectiva, proces verbal de predare primire a autoturismului si radierea masini din evidentele fiscale + trimiterea certificatului fiscal prin curier rapid la cateva zile dupa ce am semnat contractul de vanzare cumparare.

Firma in cauza a reparat masina si a vandut-o mai departe, iar noul proprietar ( sau cati or mai fii dupa mine) nu a inmatriculat masina pe numele sau, fapt ce a facut ca in data de 24.07.2011 autoturismul a fost surpins in trafic de camere video fara rovinieta valabila. Dat fiind faptul ca noul proprietar nu a inmatriculat masina pe numele sau, aceasta amenda a venit pe numele sotiei( ea fiind proprietar in acte inainte de a vinde autoturismul).

Recunosc ca din lipsa de timp nu am acordat importanta acestui proces verbal, dar partea proasta abia acum incepe. Luna trecuta ne-am trezit cu instintare de popriere pe numele sotiei pentru aceasta amenda.

Intrebarea mea este urmatoarea: Ce pot face pentru a anula acesta executare silita si pentru a demonstra ca nu mai sunt proprietarul masinii respective.
Mentionez ca detin contractul de vanzare cumparare, procesul verbal de predare primire si am scos zilele aceastea si un certificat de atestare fiscala in care este specificat ca am vandut masina in data de 22.10.2010.

Imi cer scuze pentru faptul ca am scris atat de mult dar am vrut sa ma fac cat mai inteles posibil.

Astept un raspuns din partea unei persoane ce ma poate ajuta.

Multumesc aniticipat,

Razvan Moldoveanu
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:19, 23 Iunie 2015
Cand ati instrainat bunul mobil ati completat rubrica speciala de pe talon?
Dvs nu ati primit PV contraventie ?
Aveati posibilitatea sa formulati in termen de 15 zile de la comunicarea PV plangere contraventionala-dar care nu va asigura hotarare favorabila atat timp cat in evidenta autoritatilor dvs figurati drept proprietarul bunului mobil
Analizati oportunitatea sa formulati actiune impotriva firmei de dezmembrari cu care aveti incheiat contract de vanzare cumparare bun mobil
Buna seara,

Sincer, nu imi mai amintesc daca am completat acea rubrica de pe spatele talonului, dar masina era dauna totala, nu am banuit ca vor sa o repare si sa o vanda. Eu am vandut-o ca epava pentru dezmembrat.

Ideea este ca as vrea sa stiu ce pot face eu acum, in acest caz. Am mers la DRPCIV si am intrebat, iar cei de acolo ma pun sa fac o cerere prin care sa mentionez ca vehiculul a fost instrainat. Asta am inteles, e relativ usor de facut si urmeaza sa o fac in zilele urmatoare, dar problema mea este cu aceasta poprire pe contul sotiei, in ideea in care trebuie formulata o cerere catre judecatoria sectorului 3 ( cea de care apartin) pentru a contesta aceasta executare silita. Incerc sa gasesc pe cineva care a trecut prin asta sau care stie cum trebuie facuta acesta cerere. Din ce mi-a spus doamna de la judecatorie trebuie formulata de catre un avocat.

Cam asta este ideea.

Cu stima,
Razvan_Moldoveanu a scris:


in ideea in care trebuie formulata o cerere catre judecatoria sectorului 3 ( cea de care apartin) pentru a contesta aceasta executare silita.


Reiau din expunerea dvs
-In data de 22.10.2010 am vandut un autoturism unei firme ce se ocupa cu dezmembrari.
-fapt ce a facut ca in data de 24.07.2011 autoturismul a fost surpins in trafic de camere video fara rovinieta valabila.
-Recunosc ca din lipsa de timp nu am acordat importanta acestui proces verbal


Aspectul ca nu ati acordat importanta acelui PV la momentul comunicarii va situeaza in postura ca acum in 2015 cand a fost demarata executarea silita sa nu mai puteti formula plangere contraventionala impotriva PV
Eventuala dvs actiune in instanta ar beneficia de hotarare defavorabila dvs in sensul ca instanta ar respinge actiunea ca tardiv formulata
Problema este la nivelul firmei de dezmembrari cu care ati incheiat contract de vanzare cumparare si proces verbal de predare primire epava auto
In baza contractului de vanzare cumparare incheiat cu dvs,firma de dezmembrari a devenit proprietarul de drept al epavei auto pe care a inteles sa o repare si sa o tranzactioneze catre tertul care a fost depistat la 24.07.2011 circuland fara rovinieta valabila
Este temeinic ca autoritatea CNADR a emis PV contraventie pe numele dvs,in conditiile in care auto depistat in trafic,in evidente figura ca fiind proprietatea dvs
Rezulta ca orice pretentii aveti de la momentul incheierii contractului de vanzare cumparare auto,le formulati impotiva firmei de dezmembrari care in conformitate cu documentul de tranzactionare epava auto a devenit proprietarul acesteia
Cunosc pe cineva împotriva căruia s-a demarat executarea silită pentru câteva amenzi (legate de rovinietă, parcă) primite la câţiva ani după ce a vândut maşina. Persoana s-a dus cu contractul de vânzare al maşinii la executorul judecătoresc, care a sistat imediat executarea silită. A trebuit însă să deschidă o aşa numită acţiune în constatare, dar taxa de timbru era ridicată şi nu a plătit-o, aşa că "acţiunea" a fost anulată de instanţă.
Din moment ce ati radiat masina din circulatie si de pe rolul fiscal ,aceea masina se afla inscrisa pe alt nume .
Politia are in baza de date la ce masina ii corespunde ce serie de certificat de inmatriculare si ce numar de inmatriculare .
Cand platesc impozitul anual ,intreb ce anume mai am pe rol . Daca mai figureaza la ei masina ,mergeti si dati o declaratie pe proprie raspundere ca masina a fost instrainata la data de ... catre ... si ca dovada atasati copie dupa CV .
O actiune impotriva cumparatorului e indreptatita deoarece ei erau obligati sa faca transcrierea . Necunoasterea legii nu o pot invoca .

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina de la politie fara act de vanzare-cumparare raduadrian00 raduadrian00 Buna ziua.Am vandut un autoturism in martie 2011 am radiato fiscal de la taxe si impozite dar nu am radiato de la politie.Acum dupa 4 ani risc sa fiu executat ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta valisox valisox pe scurt, am cumparat o masina pe data de 1 iunie care nu avea rovinieta. dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am plecat spre primul petrom si am ... (vezi toată discuția)