avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum radiez masina de la politie fara act de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum radiez masina de la politie fara act de vanzare-cumparare

Buna ziua.Am vandut un autoturism in martie 2011 am radiato fiscal de la taxe si impozite dar nu am radiato de la politie.Acum dupa 4 ani risc sa fiu executat silit de CNADNR pentru ca sa emis o amenda in noiembrie 2011 pentru circularea fara rovinieta dar pe numele meu nu pe numele noului proprietar.Nu mai am actul de vanzare-cumparare si fara o dovada nu pot sa o radiez de la politie si nici nu stiu cine este proprietar acum si din ce oras.Ce pot sa fac in cazul acesta?Va multumesc.
De la politie nu puteti sa o radiati dvs., ci doar noul proprietar odata cu transcrierea dreptului pe numele sau. Insa dvs. ati scris pe spatele talonului "Instrainat catre ..."?
Nu am instrainat-o pe talon
Asta-i grav! In cazul asta va ramane doar sa mergeti la biroul de acte auto unde ati facut vanzarea si sa ii rugati sa caute in arhiva sa va dea o copie a contractului de vanzare auto sau la fiscul dvs. de unde ati radiat masina din evidenta fiscala si sa va milogiti de ei sa va dea o copie dupa act (caci atunci cand ati solicitat radierea de la fisc, ati dus o copie dupa contract), precum si o copie dupa procesul verbal de radiere din evidenta fiscului. Cu aceste doua acte in mana, veti face doua treburi (mari):
1) veti merge la serviciul inmatriculari si veti depune o informare ca ati vandut masina, catre cine si in data de, si depuneti copii dupa actul de vanzare si pv de scoatere din evidenta fiscala;
2) veti deschide o actiune in regres in instanta impotriva cumparatorului pentru recuperare suma amenda platita catre CNADNR (insa pana atunci trebuie sa platiti amenda).
Bafta!
Radierea de la politie a bunului mobil implica restrictionarea definitiva de la circulatia pe drumurile publice a respectivului auto
Se impunea ca la perfectarea documentelor de tranzactionare auto,sa completati si talonul,astfel incat dupa decaderea teremneului legal de 30 de zile,la eventual control sau efectuare verificare auto,detinatorul auto sa fie obligat sa finalizeze procedura de inmatriculare auto
Contactati detinatorul auto sau incercati sa contactati unitatea prin care ati incheiat documentul de tranzactionare auto
Va multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina stoicavasile stoicavasile Am vandut o masina pe 26 oct.2014 prin intocmirea actelor si scoaterea din evidenta de la fisc de unde am primit si dovada ca nu mai figurez ca avand masina in ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul guzanu guzanu Bună seara, am şi eu o mare problemă şi nu prea ştiu cum să o rezolv. in anul 2012 am vândut un autovehicul cu proces verbal de vânzare-cumpărare ... (vezi toată discuția)