avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate - auto înmatriculat în Romania

Buna ziua. Scriu aici poate e cineva care ma poate ajuta cu informatii / sfaturi. Am incercat si din alte surse dar unele informatii se bat in cap sau nu stiu eu sa intreb unde trebuie. Va multumesc anticipat!

Am vandut acum 2 ani o masina si am facut greseala sa nu instrainez talonul. Am primit bineinteles niste amenzi pentru neplata rovinietei. Din anumite motive nu am apucat sa actionez rapid cu datul in judecata si redirectionarea amenzilor in 15 zile (amenzi trimise la domiciliul sotiei care defapt este porprietara in acte, alt judet etc). Am facut insa contract de vanzare-cumparare, am scos autoturismul din evidenta (evidenta fiscala).

Persoana careia i-am vandut masina a vandut-o mai departe (nu stiu exact daca au facut si vre-un contrcat de vz-cumparare in cazul in care vre-o importanta), al 2-lea proprietar fiin defapt cel care a facut amenzile.

In cele din urma politia a oprit masina la un control de rutina si i-au luat talonul, care a fost trimis in alt judet (domiciliul din buletin al sotiei). Acum, brusc, cel de-al 2-lea proprietar e dispus sa plateasca amenzile si sa rezolve si cu transcrierea actelor. Eu am toata bunavointa sa inchei aceasta telenovela dar as avea cateva nelamuriri:

****** 1. Pana acum, am primit 2 amenzi (a 2-a fiind in urma intocmirii unui porces verbal din SEPT 2017 pentru circulatie fara rov in IUNIE 2017, dovada foto). Tinand cont ca pe [ link extern ] ?

****** 2. Al 2-lea "proprietar" ce acte ar avea nevoie ca sa-si treaca pe numele lui masina? Trebuie facut un nou contract de vz-cumparare intre mine (sotie) si al 2-lea sau ei trebuie sa faca intre ei un contract de vanzare cumparare? Eu am scos si "fiscalul" in 2016, dar are numele primului "propritar", oare trebuie sa mai scot unul?

****** 3. Talonul care a fost luat de politie si trimis in alt judet - trebuie recuperat cu vre-o taxa, amenda?

****** 4. Desi masina a fost scoasa de catre noi din evidenta fiscala pana acum ea nu a fost trecuta (repatriata) nicaieri. Pentru aceasta perioada de 2 ani, plateste cineva taxele (impozitul) ?

Nu este domeniul meu si sper sa ma lumineze cineva. Am primit pana acum informatii diferite (birou acte auto, samsari, politie etc). Unii zic ca nu pot vinde masina a 2-a oara pentru ca am vandut-o deja si ar fi ilegal, altii zic ca numai noi suntem in continuare proprietarii in acte si numai noi putem vinde (noi adica eu si sotia, primii vanzatori si cei care incaseaza amenzi) - in plus cica ar trebui un nou fiscal si un nou contract stampilat de la primarie etc (legea comunelor, oraselor si alte minunatii pe care le-am mai auzit). Noi stam intr-un judet, talonul a fost trimis in altul iar "proprietarii" sunt in al 3-lea. Vreau sa stiu care ar fi etapele pentru a ma organiza din timp.

Va multumesc foarte mult pentru sfaturi, sugetii si informatii!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:52, 9 Martie 2018
Un contract legal este din cel făcut pe formatul de la DITL, în 5 exemplare. E singurul care vă absolvă de taxe post vânzare. De amenzi vâ absolvă transmiterea talonului pe care scrieți cu mâna dvs. cui i l-ați dat. În lipsa acestor fapte, toate amenzile și taxele vă sunt pe cap. Cât privește ce e de fâcut, vorbiți cu cei de la înmatriculări (care NU sunt polițiști)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)
Duba vanduta, proprietar neserios notever notever Buna ziua, Incep prin a spune ca tatal meu (decedat) a avut o duba pe care nu a apucat sa o inscrie pe numele lui. Eu am vandut duba acum 3 luni, cu un ... (vezi toată discuția)
Directia inmatriculari - anuntare vanzare autoturism ContSters320352 ContSters320352 Buna ziua. Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea ... (vezi toată discuția)