avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Directia Inmatriculari - anuntare vanzare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Directia Inmatriculari - anuntare vanzare autoturism

Buna ziua.
Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea persoana nu doreste sa transcrie masina, nu ma pot intelege cu ea de niciun fel.
In acest caz, pot da in judecata Directia Inmatriculari pentru a o obliga sa radieze masina de pe numele meu tinand cont ca nu mai am niciun act al masinii, doar Contractul de vanzare-cumparare?
Si sa explic de ce zic asta: bun, eu il dau in judecata pe cumparator, asa cum ar fi normal, doar ca acesta mi-a zis clar ca si dupa ce am acea hotarare care il obliga sa transcrie masina pe el, tot nu va face acest lucru pentru ca nu am ce sa ii fac.
Va rog ajutati-ma, sunt disperat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:51, 29 Aprilie 2014
Dv in termenul legal dupa instrainare bun mobil ati radiat auto de la administratia fiscala si de la politie?
La momentul instrainarii ati consemnat in talon instrainat la data x catre y?
De ce doriti sa faca transcrierea pe numele lui?
trandafir2 a scris:

De ce doriti sa faca transcrierea pe numele lui?
Pai nu doresc sa am parte de amenzi, plus ca nu mi se pare normal ca cineva sa circule cu o masina care nu e a sa(in acte).

Am radiat masina de la Administratia Fiscala.
Nu am stipulat pe certificatul de inmatriculare acest lucru. Aici am gresit din pacate(nu am stiut).

Este bine ca ati radiat masina de la administratia fiscala, si rau ca nu ati scris pe talon instrainat catre ...(asta, stiti si dvs.).
Mai departe, mergeti la secretariatul serviciului inmatriculari (nu la ghiseul din fata) si depuneti o petitie prin care aratati ca ati vandut auto cutare.., catre.., in data de.., etc, la care atasati Contractul de vanzare/cumparare si PV de scoatere din evidentele fiscale. Faceti hartia in 2 exemplare, unul il luati acasa cu numarul de inregistrare de la politie, apoi mergeti acasa si in 30 de zile o sa primiti raspunsul de la politie, si anume ca au luat la cunostinta si ca au facut mentiunea in Registrul national al vehiculelor. Mentiunea, nu inseamna transcrierea dreptului de proprietate (asta trebuie sa o faca cumparatorul, dupa cum stiti si dvs.)
In acest mod nu veti mai primi amenzi acasa, iar daca totusi le primiti, contestarea lor este mult mai usoara.
(Desigur, a doua cale este cea in instanta, dar dupa cum ati inteles si dvs. este anevoioasa.)
trandafir2 a scris:



In acest mod nu veti mai primi amenzi acasa,


De regula ,amenzile se incheie in baza datelor de identificare ale soferului care comite contraventia

Alte discuții în legătură

Fara fiscal Icetime1313 Icetime1313 Buna ziua vin la dvs cu o problema cred eu destul de rara, situatia sta in felul urmator mi-am vandut vechea masina pe net (masina find pe numele mamei mele) ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto vanzari succesive anicarutasu anicarutasu In 2014 s-a vandut un autoturism in baza contract+ certif fiscal Vanzatorul a declarat si a obtinut scoaterea din evidenta SPIT a autoturismului Cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto, vanzari succesive anicarutasu anicarutasu In 2014 s-a vandut un autoturism in baza contract+ certif fiscal Vanzatorul a declarat si a obtinut scoaterea din evidenta SPIT a autoturismului Cumparatorul ... (vezi toată discuția)