avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Directia Inmatriculari - anuntare vanzare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Directia Inmatriculari - anuntare vanzare autoturism

Buna ziua.
Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea persoana nu doreste sa transcrie masina, nu ma pot intelege cu ea de niciun fel.
In acest caz, pot da in judecata Directia Inmatriculari pentru a o obliga sa radieze masina de pe numele meu tinand cont ca nu mai am niciun act al masinii, doar Contractul de vanzare-cumparare?
Si sa explic de ce zic asta: bun, eu il dau in judecata pe cumparator, asa cum ar fi normal, doar ca acesta mi-a zis clar ca si dupa ce am acea hotarare care il obliga sa transcrie masina pe el, tot nu va face acest lucru pentru ca nu am ce sa ii fac.
Va rog ajutati-ma, sunt disperat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:51, 29 Aprilie 2014
AlinButa a scris:
...nu e posibil sa chem in instanta Institutia Prefectului, Directia Inmatriculari pentru a o obliga sa imi radieze masina vanduta avand dovada contractul de vanzare-cumparare?

Nu e posibil pentru ca obligatia de face transcrierea pe numele sau revine cumparatorului, deci actiunea in instanta va fi impotriva cumparatorului. Serviciul inmatriculari nu poate face din oficiu acest act juridic, ci doar la cererea noului proprietar (asta-i legea).


AlinButa a scris:

... iar o sentinta judecatoreasca ce il va obliga sa treaca masina nu ar avea rost, pentru ca nu ar respecta-o(mi-a si zis asta).

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti este infractiune in anumite conditii si exista o procedura in acest sens, dar nu am opinii asupra acestui aspect (intrucat nu cunosc domeniul penal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara fiscal Icetime1313 Icetime1313 Buna ziua vin la dvs cu o problema cred eu destul de rara, situatia sta in felul urmator mi-am vandut vechea masina pe net (masina find pe numele mamei mele) ... (vezi toată discuția)
Inmatriculari auto vanzari succesive anicarutasu anicarutasu In 2014 s-a vandut un autoturism in baza contract+ certif fiscal Vanzatorul a declarat si a obtinut scoaterea din evidenta SPIT a autoturismului Cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto, vanzari succesive anicarutasu anicarutasu In 2014 s-a vandut un autoturism in baza contract+ certif fiscal Vanzatorul a declarat si a obtinut scoaterea din evidenta SPIT a autoturismului Cumparatorul ... (vezi toată discuția)