avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Duba vanduta, proprietar neserios
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Duba vanduta, proprietar neserios

Buna ziua,

Incep prin a spune ca tatal meu (decedat) a avut o duba pe care nu a apucat sa o inscrie pe numele lui.
Eu am vandut duba acum 3 luni, cu un contract de vz-cump (de mana, adaptata la contract de inchiriere cu obligatie de cumparare). Cartea de identitate de la mine.
Domnul care a cumparat-o ma tot amana cu banii (trebuia pana la finele lui 2012 sa imi achite 1500 euro, cu chirie saptamanala de 250 lei si apoi la final de an sa imi dea diferenta ce mai ramanea pana la 1500 euro.).
Dansul e din alt judet (eu din Cluj el din Bistrita Nasaud, ceva comuna). Nu am vazut nici un leu de la dansul.
Ma gandeam sa ma duc la dansul la poarta, cu un contract nou cu conditii noi si sa ii cer talonul sa ii scriu in talon intrainat lui... .
Stiti cumva ce altceva pot sa fac?

Si cum sa scot masina de la plata impozitului? Pt ca anul acesta nu eu am platit, ci fostul proprietar avand in vedere ca tatal meu nu mai este sa plateasca, si situatia noastra materiala nu permitea.

Va raman recunoscatoare pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 03:45, 27 Octombrie 2012
Cine figureaza in talonul/ CI a masinii? Dupa decesul tatalui ati realizat procedura succesiunii?
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
ContSters82289, utilizator
Am facut succesiunea. Dar pentru duba nu era nevoie, pentru ca nu a fost pe numele tatalui. Duba e pe numele fostului proprietar, de la care a cumparat-o tatal meu. Atat doar ca nu a mai apucat sa o inmatriculeze pe numele lui.
In baza chitantei de mana dvs o puteti radia de la impozite si taxe. Asigurati-va a de la primaria dvs, pleaca adresa catre primaria lui sa il inregistreze pe rolul fiscal cu auto.

Pt banii care vi datoreaza puteti sa depuneti plangere la politie ca ati fost inselata, in fond asta sa intamplat, posibil sa va recapatati masina sau banii. Ma gandesc sa procedti asa ca sa nu ajungeti in istanta cu el.

Da faceti foarte bine sa ii scrieti pe talon ca ati instrainat-o la data cand ati facut chitanta de mana, eventual o ultima discutie cu masurile care le veti lua.

Va doresc numai bine!
Cand spuneti chitanta de mana va referiti la contractul de vanzare cumparare, ma gandesc. Oricum, m-ati ajutat enorm. Multumesc mult de lamuriri.
Mai sus ati scris " cu un contract de vz-cump (de mana, adaptata la contract de inchiriere cu obligatie de cumparare)" , de mana nu poate fi decat chitanta de mana care este valabila in cazul radierii.

Nu uitati adresa catre primaria celui care nu va platit sa poata fi luat in evidenta, cumva i-ati dat certificatul fiscal? Oricum el nu intentioneaza sa o inscrie pe numele lui in politie, dar la impozite si taxe va avea nevoie de acest certificat de la dvs, atunci il puteti tine in sah pana plateste. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta cu contract de vânzare-cumpărare Cornelia93 Cornelia93 Buna ziua ! Acum o luna de zile in urma unei cautari pe google am dat de un domn care pretindea ca se ocupa cu dezmembrari auto. Am facut cu acesta contract de ... (vezi toată discuția)
Un ajutor va rog frumos Mlucian Mlucian Buna ziua, sunt propietarul unei masini pe care am schimbato in anul 2013 luna octombrie cu alta masina unei persoane.noul propietar peste o perioada a ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta! bibitu bibitu Buna ziua!Am vandut o Dacia Nova(propietate personala) pe data de 9.02.2010 Am facut contract cumparare-vanzare+radierea+instrainat catre...toate acestea sunt ... (vezi toată discuția)