Buna ziua! Lucrez in sistemul bugetar si doresc sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea ipoteza:
Daca optez ca salariul pe care il incasez pe un card, la banca x al carui titular de cont sunt, sa il primesc de maine pe un alt card ce are ca titular o alta persoana, se mai poate pune poprire pe acel cont?
In caz negativ este adevarat ca 33% din salariu va fi oprit direct de catre angajator inainte sa-mi vireze banii pe noul card pentru care am optat si al carui titular este o alta persoana?
Va adresez aceasta intrebare intrucat am auzit cazuri in care desi trebuia sa se retina direct de catre angajator 33% din salariu..... banii au fost virati integral pe cardul de salariu si s-a pus porire pe contul in care era virat salariul iar omul a ramas fara nici un ban.... de aici rezultand o pierdere de vreme cu actiuni in instanta pentru indreptarea situatiei.
Va multumesc.
salariul dvs nu poate fi virat decat pe un cont (card) deschis pe numele dvs desigur ca pe acest cont puteti avea persoane imputernicite sa poata avea acces la banii dvs daca asta doriti.
poprirea de care faceti referire banuiesc ca se refera la o rata de credit neachitata si in acest caz se va pune poprirea direct pe statul de salarii (deci veti lua mai putin cu 1/3 din salar indiferet de la ce banca va veti ridica salariul.
daca este vorba despre o alta suma datorata (impozite, taxe, emenzi, etc neachitate), si s-a solicitat doar poprirea contului de la banca, puteti ruga angajatorul sa nu va mai vireze banii pe card si sa ii ridicati in numerar direct de la caseria unitatii ... pt a amana inca putin inevitabilul
Proprire salariu
softloom
Buna ziua. Imi puteti spune care este procedura in cazul unei propriri pe salariu? Cat la suta din salariu se ia si daca suma care se ia imi plateste din ... (vezi toată discuția)