Buna ziua. Imi puteti spune care este procedura in cazul unei propriri pe salariu? Cat la suta din salariu se ia si daca suma care se ia imi plateste din datoria pe care o am si datoria scade, sau suma reprezinta doar dobanda datorata? Este posibil sa imi blocheze tot salariul sau cei care pun proprirea înştiințează firma la care lucrez cat sa le vireze din salariul meu lor? In cazul in care mi se blocheaza lunar tot salariul, cum se procedeaza la banca la care am contul de salariu? Imi debocheaza cei de la banca contul si vireaza ei suma ceruta lunar pt proprire?
Executorul judecătoresc sau ANAF-ul (depinde la cine datorați) vă poate pune poprire 33% direct la angajator, dar va poate bloca și contul bancar. Poprirea salariului de două ori este ilegală, dar în practică se întâmplă destul de des. Dacă se va ajunge în situația dublei popriri veți putea face în termen de 15 zile contestație la executare la Instanța de judecată.
Proprire salar
danuta2002
Buna ziua.Un executor a infiintat o proprire pe salariul meu in cuantun de 1/3 din salariu. Totodata a trimis o adresa de blocare a contului bancar in care mi ... (vezi toată discuția)