Multumesc pentru raspuns, insa, repet:
Hartia de la angajator este depusa la banca la cateva zile dupa ce s-a infiintat poprirea. Facem abstractie de hartia prin care angajatorul vireaza suma executorului, mie luna aceasta mi-au fost luati toti banii din cont (tot salariul) in conditiile in care legea spune clar ca din veniturile salariale nu se pot lua mai mult de 50% in conditiile in care exista 2 sau mai multe popriri. Deci mie mi s-au luat toti banii din cont. Nu mi s-au blocat, s-au luat direct, nu mai sunt in cont, in conditiile in care scrie clar la alimentarea contului "virare salariu luna noiembrie", plus ca de cand am instituita poprirea, repet, nu am mai avut probleme. Diferenta de salariu care imi intra in cont, mergeam la banca cu buletinul si puteam sa o scot, minus comisionul bancii.
Intrebare: de ce sa discut eu iarasi cu executorul care are o atitudine foarte urata fata de mine (am discutat o singura data la incep si asa s-a comportat)? Nu este greseala bancii ca a permis sa imi fie retrasi toti banii dintr-un salariu in conditiile in care legea spune negru pe alb ce am zis mai sus? Repet, dupa mine este furt pur si simplu. Eu stau de o saptamana fara bani pentru ca banca a permis acest lucru.
Dapix a scris:
Primul pas, rugați angajatorul să vă dea o adeverință pentru executor, și o duceți executorului ca dovadă că poprirea legală se face direct la angajator.
Mergeți la executor cu adeverința și cereți-i să vă ridice poprirea de la contul bancar.
De asemenea solicitați executorului să vă returneze diferența de bani virată de bancă în contul executorului.
Pentru a rezolva problema definitiv, rugați angajatorul să vă dea diferența de bani de după poprire direct ÎN MÂNĂ, să nu-i mai vireze în contul curent.