avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se poate face in urmatoarea problema referitoare la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se poate face in urmatoarea problema referitoare la banii popriti de un Executor?

Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie:

Din luna iulie sau august a acestui an am instituita o poprire de catre un executor in valoare de aproximativ 4.000 lei. De la angajator am mers cu o hartie la banca (nu dau numele bancii si al executorului deocamdata) prin care se specifica ca angajatorul imi.opreste si vireaza lunar executorului 33,3% din veniturile salariale. Am depus hartia la banca si de atunci de cate ori imi este virat salariul (o data pe luna) merg la banca cu buletinul pentru a ridica suma virata. Totul fara probleme pana pe 2 decembrie cand mi se vireaza salariul aferent lunii noiembrie. Pe data de 9 decembrie merg la sediul bancii sa ridic banii, dar aici aflu ca toata suma a fost virata in contul executorului. Intreb banca de unde aceasta problema cand eu am hartia de la serviciu si toate cele. Nimeni nu a stiut sa imi raspunda. Am sunat inclusiv la sediul central si au spus ca vor face demersuri pt reculerarea sumei dar m-au indrumat sa discut si eu cu executorul pt ca totul sa decurga mai repede. Pai acum, este vina mea? Lucrul asta nu inseamna ca practic banii mei au fost furati? Intreb si eu ce.pot face, practic ramanand fara absolut niciun leu in aceasta perioada. Multumesc anticipat pentru raspunsuri/ajutor.
Cel mai recent răspuns: AntonioM , utilizator 12:16, 11 Decembrie 2019
Multumesc pentru raspunsuri, insa nu prea sunt la obiect.

Dupa cateva discutii cu banca si cu executorul, ma aflat ca vina este exclusiv a bancii care nu trebuia sa permita virarea catre executor a acelei sume de bani (venituri salariale).

Acum intreb in continuare, ma pot indrepta impotriva bancii? Daca greseala e a bancii, nu trebuie sa plateasca prejudicii? Adica ganditi-va ca maine va treziti cu contul gol la o banca, asa mi s-a intamplat mie. Nu vorbim aici de sume pentru ca nu conteaza, eu daca dau in cap pentru 10 lei si altul pentru 1000 lei tot talharie se numeste si tot aceeaai pedeapsa o primim.

Deci sunt sanse pentru un proces in care sa am castig de cauza cu acesti hoti imbracati la costum (bancile) sau nu?

Multumesc anticipat.

Dapix a scris:

Un lucru totuși nu-l știți, și anume că executorul judecătoresc dacă vrea poate să comită și abuzuri la limita legii.

Nu aveți ce discuta verbal cu executorul, faceți ÎN SCRIS cererea de restituirea a banilor încasați abuziv, și o depuneți la BEJ cerând număr de înregistrare.
Nu uitați să treceți și numărul de dosar execuțional.

Dacă executorul vă provoacă prejudicii, aveți posibilitatea să-l reclamați în scris la UNEJ - UNIUNEA NAȚIONALA A EXECUTORILOR JUDECĂTOREȘTI din România.

Găsiți adresa și email aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Lamurire - poprire si a salariului si a contului bancar Diana1 Diana1 Am poprire pe salariu de la un executor judecatoresc , poprire ce este virata in contul sau.Acest executor in exces de zel mi-a blocat si contul bancar in care ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Adrian_Y Adrian_Y Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie referitoare la urmatoarea situatie: In urma cu un an mi s-a instituit o poprire pe salariu (30%). Aceasta ... (vezi toată discuția)