avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... salariu in contul sotiei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

salariu in contul sotiei

Buna ziua. Am probleme cu achitarea datoriei catre banci (un credit de nevoi personale simplu). Momentan primesc salariu "in mana", insa va trebui sa imi fac un cont bancar si un card. Problema este ca sigur mi se va pune poprire pe cont si mi se va retrage o suma din ei. Intrebarea este daca sotia deschide pe numele ei un cont bancar fiind si eu trecut ca si posesor desemnat sau imputernicit pe contul ei, atunci cei de la servici vor putea sa imi vireze salariu in acest cont bancar, respectiv al ei?
Multumesc!
Depinde de calitatea sotiei in contractul de credit. Daca este codebitor alaturi de dvs. i se va pune poprire pe cont. Nu este o solutie viabila primirea salariului in mana pentru a va "sustrage" unei eventuale executarii silite. Oricum mai devreme sau mai tarziu platitorul dvs. de venit (angajatorul dvs.) va primi o notificare de instituire a masurii de executare silita pe care este obligat sa o aplice asupra salariului dvs. (baza legala art. 371 indice 1 Cod procedura civila). Conform art. 409 alin. 1 lit. b) vi se poate retine 1/3 din venitul lunar net.


In completare: nu se poate vira salariul unui angajat intr-un cont al carui titular nu este. In evidentele contabile va apare ca suma este virata nu salariatului, ci unei alte persoane, aspect care contravine legislatiei fiscale. Sotia dvs. este o terta persoana in relatia dvs. cu angajatorul, nu are nimic in comun cu contractul dvs. individual de munca.


[ puteti sa va completati mesajul daca nu au trecut 30 de min de la postare, folosind functia " editeaza" ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Pe vremea cand am facut creditul nu o cunosteam pe sotie.
Ca mi se trimite poprire direct la angajator este mai bine deorece angajatorul vireaza 1/3 din salariu la banca , insa daca salariu mi se duce direct in banca, atunci banca il opreste tot.
Sa inteleg ca nu merge salariu virat la sotie in cont chiar daca sunt imputernicit si posesor desemnat?
Faceti o cerere adresata conducerii societatii in care solicitati ca diferenta de 2/3 sa va fie virata intr-un cont specificat in mod expres. Astfel 1/3 se duce in contul dvs. si se executa, 2/3 se duce in alt cont si ii puteti ridica.
lucian huzum a scris:

Faceti o cerere adresata conducerii societatii in care solicitati ca diferenta de 2/3 sa va fie virata intr-un cont specificat in mod expres. Astfel 1/3 se duce in contul dvs. si se executa, 2/3 se duce in alt cont si ii puteti ridica.



Nici un angajator nu va proceda in acest mod. Parerea mea!
"nu se poate vira salariul unui angajat intr-un cont al carui titular nu este. In evidentele contabile va apare ca suma este virata nu salariatului, ci unei alte persoane, aspect care contravine legislatiei fiscale"

Cu acordul partiilor sa poate!!! Daca domnul X are un contract de munca cu firma Y, domnul X poate sa cere angajatorul sa vireaza salariu lui in orice alt cont bancar. Important este ca acest "acord" sa fie atasat in dosarul lui personal depus/archivat la RU.

Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2012
Stefan021, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Poprire sorin415 sorin415 Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am o dauna totala la masina, urmand a mi se vira banii catre banca ( masina este cumparata prin credit bancar cu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu banca floare de gheata floare de gheata Buna ziua, Daca a fost instituita poprire de catre creditor asupra drepturilor salariale la angajator si a instituit poprire si la banca unde se vireaza ... (vezi toată discuția)