avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu banca
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu banca

Buna ziua,

Daca a fost instituita poprire de catre creditor asupra drepturilor salariale la angajator si a instituit poprire si la banca unde se vireaza salariul are voie banca sa opreasca si sa vireze creditorului restul de salariu care a fost trimis in cont pentru a fi ridicat? Mentionez ca , angajatorul a consemnat si oprit 1/3 din salariu si ia virat creditorului, iar banca cum a vazut restul de bani cum ia consemnt si virat tot creditorului!
Exista vreun articol care sa nu de-a voie bancii sa se atinga de DREPTURILE SALARIALE?
Angajatorul trebuie sa faca vreo adresa la banca prin care sa anunte ca deja s-au oprit bani conform legii? Sau creditorul trebuie sa anunte banca ca deja oprest bani de la angajator#-o?
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 13:59, 13 Martie 2016
Angajatul poate opta sa ia restul de salariu in mana ori va merge la executor ca acesta sa faca adresa catre banca pt ca angajatul sa isi poata ridica restul de salariu.
Odata cunoscut angajatorul si instaurata poprirea la angajator, este abuziv ca executorul sa se indrepte si asupra conturilor bancare. Debitorul trebuie sa-si contacteze banca si sa o informeze despre poprirea la sursa de venituri. De obicei bancile, odata informate in aceasta privinta, nu mai respecta poprirea bancara impusa. Creditorul nu are nicio sansa ptr a obtine validarea popririi, tertul poprit fiind banca, daca este vorba de alimentarea contului provenind STRICT din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Adrian_Y Adrian_Y Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie referitoare la urmatoarea situatie: In urma cu un an mi s-a instituit o poprire pe salariu (30%). Aceasta ... (vezi toată discuția)
Retinere abuziva salariu de catre banca maridaq maridaq Buna ziua, Am o poprire de la un executor pe salariu ( un imprumut luat de la banca \\"Y\\". Angajatorul meu vireaza lunar banii ( 1/3 din salariu) in ... (vezi toată discuția)