avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinere abuziva salariu de catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinere abuziva salariu de catre banca

Buna ziua,

Am o poprire de la un executor pe salariu ( un imprumut luat de la banca "Y". Angajatorul meu vireaza lunar banii ( 1/3 din salariu) in contul executorului. In acelasi timp banca X, desi exista o conventie in care se stipuleaza "drepturi salariale" intre angajator si banca X, imi blocheaza accesul la cont si cu de la sine putere, fara acordul meu, vireaza integral restul de 3/4 din salariu in contul executorului. Este legal sau nu? Pot face ceva?
Am incercat sa discut cu angajatorul sa trimita o hartie catre banca in care sa i anunte ca s au virat cei 1/3 de catre angajator - refuza sa faca acest lucru ( mai ales ca se pare ca ar trebui s o faca lunar).La banca X nici n au vrut sa discute despre acest caz cu mine.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 07:58, 29 Octombrie 2014
Va trebui sa faceti contestatie la executare.

Doar 1/3 din venituri pot fi poprite.
Angajatorul este obligat sa vireze 1/3 din salariu dvs. executorului judecatoresc (neplata este caz penal).

Va recomand sa mergeti la angajator cu o cerere scrisa prin care solicitati plata salariului direct la casierie sau prin mandat postal.

Banca la care va este virat salariul este obligata sa va retinta suma din titlul executoriu, pentru ca poprirea se refera si la alte venituri pe care dvs. ati putea sa le incasati (venituri din alte surse).
Corect - executorul judecatoresc ar trebui sa trimita angajatorului poprirea, iar daca angajatorul nu onoreaza solicitarea formulata de executor, pasul urmator este sa trimita in banca poprirea.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu AdaRadu AdaRadu Am o poprire infiintata de un executor judecatoresc. Problema este ca poprirea a fost trimisa atat la companie, cat si la banca unde am deschis contul si unde ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu mariuscox mariuscox Am si eu o intrebare. Am o poprire pe salariu si pe toate conturile pe care le detin in banci. In momentul in care a venit poprirea pe salariu, firma la care ... (vezi toată discuția)