avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielavrondu

Activitate gabrielavrondu

Vara aceasta l-am inmormantat pe fostul meu sot. L-am ingropat eu deoarece nu mai avea nici un fel de rude in oras. Singura lui ruda apropiata, sora lui, este plecata de multi ani in Franta si mai avea niste rude in alt oras, dar nu le stiam adresa sau numarul de telefon.
Persoana decedata era asistata social; primea un ajutor lunar de 100 sau 110 lei.
La vre-o doua saptamani de la inmormantare am aflat ca pot face cerere de ajutor de inmormantare la Directia pentru Asistenta Sociala, dar nici unul dintre functionarii de acolo nu stia suma . Am facut cererea, am anexat copii dupa toate chitantele si bonurile fiscale ale sumelor cheltuite cu necropsia, taxele la cimitir si alte taxe, copie dupa hotararea de divort, copie dupa certificatul de deces al persoanei decedate. Cererea a fost inregistrata pe data de 05.08.2010 si am primit numar de inregistrare. Mentionez ca pe chitante, facturi era trecut numele meu.
Pe la sfarsitul lunii septembrie, a venit la mine acasa un angajat al Directiei de Asistenta Sociala Braila, caci in acest oras locuiesc si a locuit si decedatul, a vazut casa, a mai pus niste intrebari si mi-a cerut adeverinta de la serviciu in care sa fie specificat salariul meu. Chipurile facea o ancheta sociala.
Astazi, 12.10.2010, am fost la cei de la asistenta sociala, cei care m-au tot mintit doua luni de zile ca "intr-o zi, doua se rezolva" si am avut surpriza sa constat ca sunt luata la rost de functionarul care s-a ocupat de acest caz deoarece am tupeul sa solicit ajutor de inmormantare in conditiile in care locuiesc intr-o casa decenta si am salariul mai mare decat al lui si a lasat sa se inteleaga ca functionarul care a facut ancheta sociala a prezentat lucrurile astel incat primarul sa respinga cererea de ajutor de inmormantare.
I-am solicitat un raspuns oficial, in scris din partea primariei sau cine o fi trebuind sa-l dea. Bine-nteles ca raspunsul a fost tot ca pana acum, adica in doua- trei zile voi primi acest raspuns oficial.
Doar ca fapt divers mai spun ca toate cheltuielile de inmormantare oficiale si neoficiale ( spaga data la cimitir de 300 lei pentru obtinerea gropii, banii dati la gropari si la cei care au transportat mortul de la morga la cimitir si care nu mi-au dat chitanta, etc.) au fost de peste 2000 de lei. Numai necropsia m-a costat 1500 lei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Am sau nu dreptul conform legii sa beficiez de acest ajutor de inmormantare?
2.De ce mi-au cerut adeverinta de salariu la aproape doua luni de la inregistrarea cererii si nu mi-au cerut-o atunci cand am depus toate celelalte acte?
Va multumesc.
Ma numesc Raileanu Vasile si in anul 1997 am facut schimb de locuinta cu Barsan Ion, printr-o conventie de schimb notariala in care se mentiona ca in termen de 5 luni de la incheierea conventiei sa se perfecteze contractul de schimb, cu conditia ca fiecare proprietar de imobil sa obtina de la primaria Braila actele de proprietate asupra terenurilor pe care erau amplasate imobilele, deoarece aceste terenuri erau proprietate de stat.
Schimbul s-a efectuat scriptic si faptic.
Actele nu s-au perfectat la termenul stabilit, deoarece nici una dintre parti nu a respectat intelegerea din conventie (obtinerea titlurilor de proprietate a terenurilor).
Numitul Barsan Ion dupa 1 an de la efectuarea schimbului a demolat casa obtinuta in urma schimbului, terenul folosindu-l pentru parcarea unor vehicule mari, neavand autorizatie de demolare si nici acordul meu.
In anul 2007, am incercat printr-o hotarare judecatoreasca sa obtin solutionarea actiunii civile, avand ca obiect o hotarare care sa tina loc de act autentic de schimb intre parti in dosarul nr.2536/196/2007 la judecatoria Braila.
In urma derularii procesului si a depunerilor de concluzii ale celor doi avocati ai partilor, completul de judecata hotaraste « respingerea exceptiei prescriptiei extinctive ; respinge actiunea formulata de Raileanu Vasile in contradictoriu cu Barsan Ion ca nefondata ».
In momentul de fata, in urma demolarii imobilului pe care l-am avut in proprietate si l-a preluat Barsan Ion prin conventia de schimb, nu se mai poate intocmi nici contrctul de schimb si nici obtinerea titlului de proprietate asupra terenului, deoarece nu se mai poate intocmi documentatia cadastrala.
In aceste conditii va rog sa-mi dati un sfat de rezolvare a acestei situatii, deoarece Barsan Ion ma ameninta ca ma arunca in strada, eu locuind in momentul de fata in imobilul preluat de la el in urma conventiei incheiate in 1997.