avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Activitate My_la

Activitate My_la

Dupa cum am precizat , ma aflu in imposibilitatea de a -mi monta centrala pe gaz , nu am teava trasa nici macar pt aragaz, nu detin contract cu aceasta firma . Situatia este extrem de delicata financiar pt mine , si nu am afirmat ca ceilalti se lafaie in bani , si nu am postat aici pt a fii umilita gratuit . Eu am nevoie de un fundament legal in conditiile date , pentru ca nu mi se pare legal ca eu sa platesc ceva de al carui serviciu nu beneficiez . In viitorul apropiat sau indepartat , Dumnezeu stie cand imi voi pune centrala , daca imi voi pune , voi plati tot ce tine de lucrul asta dar nici n-as avea cum sa nu platesc . Plus ca vreau sa ma mut din bloc de mult timp , din motivul asta nici nu am vrut sa investesc .Va ssfatuiesc sa nu va obositi sa raspundeti daca nu aveti ceva valid de spus .Nu sunteti obligat .
Buna seara , locuiesc într-un bloc in care eu si inca cateva apartamente nu si au montat centrala pe gaze din motive financiare, eu folosesc radiator electric pt încălzire iar pt incalzirea apei am dus electric, situatie temporara pana imi voi pune centrala pe gaz . Asociația de locatari vor sa instaleze electrovalva sau ceva de genul pt cei care au centrale și evident contracte cu compania de gaz. Tocmai ce mi au cerut sa semnez ca sunt de acord sa platesc si eu aceste servicii, eu nebeneficiind in nicio forma de acest lucru, pentru ca nu sunt conectata la gaze . Cand le am spus ca nu sunt de acord si nu voi semna , am avut altercație pana in punctul in care au renunțat sa insiste cu semnatura pt ca evident nu au dreptate. Întrebarea mea daca se poate, ma pot obliga atata timp cat eu nu am contract si nici nu beneficiez de gaze de la aceasta companie? Au incercat sa mi bage pe gat ca e cheltuiala comuna dar eu nu o consider comuna atata timp cat este ceva opțional sa te racordezi la teava de gaze iar eu nu aparțin de ei . Mulțumesc frumos , seara buna .
Ok , sorry.....atunci trebuie sa va daruiesc un miel...si-asa vine Pastele.Glumesc...:D
Dupa toate cate am intrebat, sefii m-au sunat astazi cerandu-si scuze pt cele petrecute .....
Au pus totul pe seama unor probleme foarte grave din familie si pot sa zic ca nu stiu ce sa mai cred.......
Multumesc pt incurajari .
Va multumesc frumos pt raspunsuri .Sper ca nu am suparat pe nimeni cu intrebarile mele dar sunt intrebari de ,,necunoscator" exact cum va spuneam mai inainte.
Multumesc d.lui ,,crimson" pt rabdare ......tuturor de fapt.Sa aveti o zi frumoasa.

Dar cand vad asemenea preconceptii total rupte de realitate, cum sunt cele ale userului My_la, care nu sunt decat o consecinta a necunoasterii notiunilor elementare privind relatiile de munca, simt nevoia sa reactionez prin a informa ca nici pentru angajator lucrurile nu sunt asa roz cum cred multi angajati in tara asta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Si inca ceva , cu scuzele de rigoare.Stimate domn/doamna ,,crimson" , tocmai necunoasterea acestor notiuni elementare m-au adus pe acest forum iar daca dvs credeti ca nu ma puteti ajuta , pt ca asta era ideea, va rog sa nu mai fiti atat de aspru in comentarii pt ca sincer , chiar nu de acest lucru am nevoie in aceste momente.
Chiar mi-e extrem de dificil sa iau o hotarare acum ,pt ca ceea ce-mi mi se impune vis-a-vis de necesitatile mele , sunt complet doua lucruri paralele si incercam doar sa ma lamuresc cu privire la drepturile ce-mi revin si in felul asta sa stiu ce am de facut.Muncesc de relativ putin timp iar legile sunt atat de complicate si interpretabile si angajatorii fac tot posibilul sa iasa doar ei in castig incat , e greu sa stabilesti cine are dreptate si cine nu.
Scuze daca nu m-am exprimat corect dar eu ma adresez doar celor care chiar sunt in masura sa ma ajute cu un sfat de bun simt si le multumesc inca o data pt acest lucru.
Doamne Dumnezeule ,dar aici eu nu vorbeam de cat il ajunge pe angajator cu tot cu salariul pe care mi-l da pt ca e normal sa mi-l dea.Eu vb de ceea ce ii revine lui ca obligatie sa plateasca catre stat (CAS-urile), in afara salariului minim.
Pe mine nu ma intereseaza cat il ajunge per total , pt ca exista un profit in societate si eu zic ca am o contributie majora la acest lucru si e normal sa fiu platita pt munca prestata.
Poate nu am dat eu toate detaliile legate de acest lucru , dar el , pana acum m-a platit cu cat scrie exact in cartea de munca adica 720 lei si nu 544 cat ar revenii fara taxe dar nu pt ca am stea in frunte , ci pt ca si eu muncesc peste 200 de ore pe luna si asa a fost intelegerea, iar acum vrea sa ma plateasca cu exact 544 la acelasi program , drept ,,pedeapsa" ca nu am acceptat sa -mi modifice salariul la 360 ca sa mai scuteasca taxele .
Mi se pare extrem de mult cat spuneti ca plateste angajatorul :927....
Pt salariul minin???......D.zeule mare , in ce lume traim???
Cred ca s-a produs o eroare aici pt ca eu am vazut statul de plata si toate cheltuielile au ajuns la 700 de lei aprox , pt trei persoane adica eu , unicul angajat si sefii , amandoi avand un salariu de 270 lei , nefiind platitori de asigurari avand post de administratori deci.....
O sa ma prezint la ITM sa ma interesez ce drepturi am , ca nu mai inteleg nimic
Ok , multumesc pt edificare .
Acum ma intreb daca angajatorul este in legalitate atunci cand ,,ma ameninta' ca la intoarcere imi va da salariul care ramane pe fisa postului dupa ce se platesc darile catre Stat, adica in jur de 5 mil.Nu este obligatia angajatorului sa plateasca aceste dari catre Stat iar angajatul sa primeasca exact cat scrie in cartea de munca la salariul min , adica 7 mil 200?
Si inca ceva , daca se poate , pot sa-mi prelungesc concediul de odihna , cu unul medical inainte de terminarea acestuia ?si daca da , cine plateste acest concediu medical , am inteles ca Statul , nu patronul.
Va mulumesc pt rabdare.S-aveti o zi frumoasa.
Ok, ma gandeam totusi ca ma poate obliga sa stau 15 zile in preaviz pt ca stiu cum procedeaza.Din cate aflasem recent , nu ar mai fi obligatoriu preavizul nici daca il cere angajatul si nici angajatorul.Si in caz ca ma obliga , ce pot sa fac si ma rog ...daca sunt platite aceste zile?
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca e normal ca administratorul societatii unde lucrez sa imi modifice c.m de la 720 la 360 fara sa-mi ceara acordul in prealabil , motivul fiind taxele catre stat prea mari .Sunt singura angajata.
In fine , n-am fost de acord, nu am semnat , in cazul asta santajandu-ma ca de-acum incolo voi fi platita oricum la jumatate din salariu pt ca nu am acceptat sa-l ,,sprijin" .
Am cerut concediul care mi se cuvine ( de 3 ani jumate lucrez in cadrul firmei) si nu a fost de acord sa mi-l dea pe tot anul ,ci doar pe trei luni adica din ianuarie pana acum( stiti cum se lucreaza pt patron,mai mult fara drepturi).Mentionez ca timp de doi ani nu am avut concediu deloc si nici banii pe el nu i-am primit niciodata iar in 2008 doar o saptamana iar diferenta nu a fost platita.
In acest caz , dupa terminarea concediului de o saptamana cat mi-au acordat , vreau sa depun demisia , pt ca nu mai rezist , aceasta fiind doar una din problemele cu care m-am confruntat de cand lucrez acolo.
Intrebarea mea este , pe data de 10 expira timpul acordat concediului (7 zile) ,cand trebuie sa depun demisia sau cum se procedeaza, pt ca am ajuns sa fac caderi de calciu pe fond de stres si sanatatea nu-mi mai permite sa mai lucrez acolo .
Va multumesc pt atentia acordata.