avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara , locuiesc într-un bloc in care eu si inca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara , locuiesc într-un bloc in care eu si inca cateva ...

Buna seara , locuiesc într-un bloc in care eu si inca cateva apartamente nu si au montat centrala pe gaze din motive financiare, eu folosesc radiator electric pt încălzire iar pt incalzirea apei am dus electric, situatie temporara pana imi voi pune centrala pe gaz . Asociația de locatari vor sa instaleze electrovalva sau ceva de genul pt cei care au centrale și evident contracte cu compania de gaz. Tocmai ce mi au cerut sa semnez ca sunt de acord sa platesc si eu aceste servicii, eu nebeneficiind in nicio forma de acest lucru, pentru ca nu sunt conectata la gaze . Cand le am spus ca nu sunt de acord si nu voi semna , am avut altercație pana in punctul in care au renunțat sa insiste cu semnatura pt ca evident nu au dreptate. Întrebarea mea daca se poate, ma pot obliga atata timp cat eu nu am contract si nici nu beneficiez de gaze de la aceasta companie? Au incercat sa mi bage pe gat ca e cheltuiala comuna dar eu nu o consider comuna atata timp cat este ceva opțional sa te racordezi la teava de gaze iar eu nu aparțin de ei . Mulțumesc frumos , seara buna .
Cel mai recent răspuns: My_la , utilizator 13:46, 2 Decembrie 2024
Pai ati spus ca din motive financiare nu v-ati procurat CT, dar ca aveti de gand sa va procurati, da?
Faza este ca acum, ceilalti proprietari au contribuit cu sume pentru construirea unei tevi care va alimenta cu gaze toti proprietarii din scara - practic, operatiunea se cheama separare de masura, adica fiecare proprietari va incheia contract de furnizare individual cu firma distribuitoare.
Bun, toate astea se fac acum, obligatoriu cu sisteme de protectie (senzori-valve), ce se vor monta pe casa scarii, pentru evitarea unor catastrofe.
Asadar, la ceea ce se monteaza acum, trebuie sa participe cu fonduri, toti proprietarii, deoarece toti vor fi protejati in caz de avarii (inclusiv dvs.).
Consider ca cei din conducerea asociatiei nu au fost destul de expliciti in argumente, iar dvs. gandindu-va acum ca nu aveti nevoie de toate astea - sa nu vi se repartizeze costuri ! De fapt, daca in viitorul apropiat o sa va procurati CT, o sa contribuiti si dvs. la noua instalatie, altfel vecinii o sa va de-a acordul sa va faceti contract individual cu furnizorul.
Va sfatuiesc sa va achitati suma repartizata, intrati in rand cu lumea. Sa nu aveti impresia ca ceilalti vecini se lafaie in bani si ca acul le-a venit sa-si doteze instalatia cu electrovalva.
Dupa cum am precizat , ma aflu in imposibilitatea de a -mi monta centrala pe gaz , nu am teava trasa nici macar pt aragaz, nu detin contract cu aceasta firma . Situatia este extrem de delicata financiar pt mine , si nu am afirmat ca ceilalti se lafaie in bani , si nu am postat aici pt a fii umilita gratuit . Eu am nevoie de un fundament legal in conditiile date , pentru ca nu mi se pare legal ca eu sa platesc ceva de al carui serviciu nu beneficiez . In viitorul apropiat sau indepartat , Dumnezeu stie cand imi voi pune centrala , daca imi voi pune , voi plati tot ce tine de lucrul asta dar nici n-as avea cum sa nu platesc . Plus ca vreau sa ma mut din bloc de mult timp , din motivul asta nici nu am vrut sa investesc .Va ssfatuiesc sa nu va obositi sa raspundeti daca nu aveti ceva valid de spus .Nu sunteti obligat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc intsenzor gazer-un bloc unde incalzirea este mixta (la ... Elena_dumitrescu10@yahoo.com Elena_dumitrescu10@yahoo.com Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc unde incalzirea este mixta (la reteaua radet si cu centrale termice) Eu am centrala pe gaz .Am montat in bucatarie senzor de ... (vezi toată discuția)
Am instalație de gaz separată de a vecinilor, dar instalația lor îmi tranzitează bucătăria sunt obligat să-mi montez un al doilea detector? somnu somnu Buna ziua, Locuiesc la bloc si am o instalatie separata de gaz fata de acesta. Pe instalatia mea am montat senzor de gaz si electrovalva in apartament si ... (vezi toată discuția)
Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)