Deci, in momentul in care mama a semnat acel contract DE GARANTIE REALA MOBILIARA [ACEST ASPECT INCLUDE SI IMOBIL ADICA APARTEMENTUL?] , a semnat la banca care mia acordat acel credit pentru cumpararea autoturismului si se specifica in acel cotract"garanteaza in mod irevocabil cu tot patrimonul acestuia prezent si viitor" acelasi text i-l regasesc si in cotractul semnat de prietena mea deci :1 eu am girat cu masina exista un cotract prin care se precizeaza acest lucru,2 prietena mea la fel a semnat un cotract ca garant in care"garanteaza in mod irevocabil cu intreg patrimoniul sau prezent si viitor" 3 mama a semnat acelasi contract prin care la fel garanteaza cu intreg patrimonul sau intre timp mama a decedat si succesiunea nu este facuta eu fiind singurul mostenitor mama este declarata bolnava psihic de 22 de ani acest lucru banca nu-l stia avea perioade de luciditate si perioade cand trebuia sa o internez in momentul care a semnat mama era lucida eu am acte care dovedesc acest lucru ca mama e bolnava psihic imi sunt de folos aceste acte?Si eu nu inteleg o chestie acum cand am doi giranti care sunt procedurile in cazul in care ajung la executare silita ce executa? masina care este gaj la banca , sau ii executa pe giranti care au garantat cu intreg patrimonul acestora?Ce insemna patrimonul si in ce ordine ii executa sau ne executa pe toti trei e posibil asa ceva cand suma debitorului adica eu este de 4000 de euro?
Buna ziua am mai scris in acest forum si dupa cum bine se stie sunt si eu in procedura de executare silita problema este ca acum m-iam dat seama de ceva deci pe scurt recapitulez: am facut un imprumut la banca, pe patru ani am pentru o masina sh am platit 3 ani la rand si acum nu mai pot plati ca nu mai am servici am spus asta la banca ,banca nici nu a vrut sa auda a zis sa platesc sau sa dau o semnatura ca girez cu ceva sa-mi reesaloneze creditul eu nu am vrut samd .Problema e alta, ca mama mea a semnat un contract de garantie cu titlu executoriu,la acest imprumut ,intre timp mama a decedat,in spital fiind bolnava pshihic.In acst contract se stipula ca , "declar pe proprie raspundere ca sunt in deplinatatea facultatilor mentale"ce vreau eu de fapt sa stiu este faptul ca mama fiind bolnava psihic de 22 de ani fara drept de munca si pensionata pe caz de boala psihica se poate sa anuleze cineva acest cotract pe care mama la semnat fiind bolnava psihic? Am semnat si eu un contract cu care giram cu masina cumparata .De ce banca se arunca la apartament care are o valoare mult mai mare decit suma pe care o mai am eu de dat la banca am incercat sa vand masina care in momentul de fata valoreaza cam 4500 de euro eu mai am debit la ei de cca 3500 de euro am scazut la pret dar degeaba nu pot sa vand masina de ce banca nu i-mi ia masina si sa faca ce vor cu ea ca ea reprezinta garantia la banca si inca o data ma repet de ce se arunca la apartament ?Mentionez ca sucesiunea nu e facuta si eu sunt singurul mostenitor .Ajutati-ma si pe mine va rog dati-mi si mie un sfat ce trebuie sa fac ca de platit momentan nu mai pot plati sunt disperat ca pot sa-mi pierd casa pentru o suma pe care anul trecut cand erau toate bune am cheltuit-o in vacanta Va multumesc.LUCIAN.
buna ziua,revin cu problema mea care se pare ca a devenit foarte serioasa azi am fost la banca si am vorbit cu ofiterul de credit despre situatia mea si tot nu pot sa cred ceea ce mi se intimpla domnisoara mia spus pe un ton cat se poate de serios ca alta solutie nu exista decat sa ma execute silit si cum: cu apartamentul nu cu masina cu care am girat care este un opel astra din anul 2000 ea s-a aruncat direct la apartament mia zis ca ca nu masina ii intereseaza ci apartamentul in momentul acela mie mia venit sa rad iar domnisoara foarte iritata de faptul ca eu am inceput sa zimbesc s-a ridicat si a plecat zicindu-mi sa platesc acei 300 de lei din cei 1200 cat aveam rata .Domnilor avocati ,juristi va rog mult de tot chiar nu se poate face nimic?nu exista nici o lege care sa ne protejeze pe noi debitorii ?nu ma refer la acei care nu vor sa plateasca ci la acei ca mine care exista bunavointa din partea lor sasi plateasca ratele la banca dar din motive economice nu mai pot sasi onoreze datoriile pina la capat vreau neaparat sa angajez un avocat ca asa ceva nu se poate sasi bata joc de noi o panarama de ofiter bancar si chiar se poate sa ma execute silit din moment ce mama care repet a decedat si inainte de asta a semnat si ea un contract de garant cu mine la banca pentru acesta masina pe care am luat-o iar succesiunea nu este descisa cum poate banca sa faca succesiunea in puii mei ca nici nu stiu sa ma exprim cum mai pe intelesul meu poate banca sa imi ia casa? aia a vorbit serios sau doar a vrut sa ma sperie? de ce nu ia pur si simplu masina care cred ca valoreaza mai mult de 150 de milioane cat am eu de dat si dupa cat timp se trece la executarea silita daca eu am intarziere 30 de zile timp in care am achitat doar 300 de lei in loc de 1200
CU STIMA COSTEL
pai daca eu am garantat cu masina nu poate sa-mi ia doar masina de ce trebuie sa mai execute si pe prietena mea si pe mama ca datoria la banca mai e de dor 170 de milioane
buna ziua ma numesc costel si in urma cu ceva timp am facut un imprumut pentru cumpararearea unei masini sh am platit 3 ani la rand fara nici o zi de intarziere iar acum cand mai am de dat 17000 lei datorita acestei crize nu mai pot rambursa rata lunara de 1200lei deoarece am ramas fara serviciu iar unde sunt acum angajat castig putin peste 900 lei am vorbit la banca despre situatia aceasta iar banca ma anuntat ca daca doresc o reesalonare trebuie sa girez cu apartamentul deorece masina fiind gajata la ei nu mai valoreaza prea mult eu personal nu doresc sa girez cu apartamentul deoarece imi este teama de a ramine pe drumuri .Intrbarea mea este ce ma sfatuiti sa fac , cam cat mar costa onorariul unui avocat sa ma reprezinte la aceasta banca nu stiu cum , daca instrainez apartamentul nefiind facuta succesiunea eu fiind unicul mostenitor pe numele la o ruda de a mea acest apartament fiind singura mea proprietate banca ma mai poate executa silit in cazul in care nu mai platesc? si in fine ultima intrebare daca eu achit la banca suma de 300 lei in fiecare luna din suma de 1200lei cat ar fi trebuit nefiind acceptata reesalonarea de la banca are vreo relevanta ma mai poate executa sau de ce daca eu am girat cu masina doamna de la banca imi zice ca masina nu mai valoreaza banii care ii mai am de dat 170 de milioane si imi zice ca imi ia apartamentul e legal asa ceva?VA MULTUMESC MULT SI SCUZE PENTRU POSTUL IMENS
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns .Deci: eu am facut la aceasta banca credit auto , am cumparat o masina second hand iar banca mia cerut o copie dupa cartea de identitate doar atat, talonul si cartea masinii ramanind in posesia mea intradevar in contract se stipula ca nu pot vinde masina dar nu am avut ce sa fac ca era urgent sa achit cealalta banca.De mentionat ca masina pe care am vandut-o nu sa facut cu acte ea fiind vandut-a la un var de al meu eu doar luind banii dar in acte ea apare tot a mea am vorbit ulterior cu varul meu si a fost de acord ca sa nu facem actele decat cand termin ratele la banca
BUNA ZIUA, IN URMA CU 3 ANI AM FACUT UN CREDIT PE 4 ANI LA PROCREDIT BANK PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI AUTOTURISM SH.3 ANI AM PLATIT REGULAT FARA O ZI DE INTARZIERE IAR ACUM CA AM RAMAS FARA SERVICIU SUNT IN IMPOSIBILITATE DE PLATA.MAI AM DE ACHITAT 17000 RONI. MASINA ESTE TRECUTA PE NUMELE MEU GARANTIND LA BANCA CU ACEASTA.IN URMA CU 3 LUNI, INAINTE SA RAMAN FARA SERVICI MASINA AM VANDUT-O IAR CU BANII LUATI PE EA AM PLATIT ALTA BANCA.MENTIONEZ CA ANUL ACESTA MAMA MEA A DECEDAT URMAND CA EU SA FAC SUCESIUNEA CASEI FARA A AVEA ALTI MOSTENITORI.INTREBAREA MEA ESTE POATE BANCA SA IMI EXECUTE APARTAMENTUL IN CAZUL IN CARE NU MAI POT SA PLATESC DATORIA LA BANCA SI FARA SA FAC SUCCESIUNE LA CASA SAU IN CAZUL IN CARE O FAC CERTIFICATUL DE MOSTENITOR SE POATE ATACA ?
CAND AM SEMNAT CONTRACTUL DE CREDIT LA BANCA A SEMNAT SI MAMA MEA CA GIRANT SI PRIETENA MEA
MENTIONEZ CA NU DORESC SA AJUNG IN ACEASTA SITUATIE , SA NU IMI MAI PLATESC CREDITUL DAR SA PRESUPUNEM CA NU IMI MAI GASESC UN LOC DE MUNCA VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS SI MA SCUZATI DACA NU MAM FACUT DESTUL DE INTELES DAR TREC PRINTR-O PERIOADA FOARTE DIFICILA INCA O DAT IMI CER MII DE SCUZE CU STIMA LUCIAN